Güney Kore Dışişleri Bakanı Türkçe konuştu

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'in Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı ortak basın toplantısında Türkçe konuşması dikkat çekti.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara'ya resmi ziyarette bulunarak bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü. Görüşmede; iki ülke arasındaki savunma sanayi, enerji, ulaşım ve turizm konusundaki iş birliği faaliyetleri ele alındı. Ayrıca ikili, ticari hacmi 15 milyar dolara çıkarma hedefi ve uluslararası alanda iş birliği üzerine görüşme yaptı. Bunun neticesinde Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Kore arasında "Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri için Yol Haritası" anlaşması imzalandı. 

HAKAN FİDAN'DAN DÜNYA SİYASETİNDE "ATA TOPRAKLAR" VURGUSU

Görüşmenin ardından mevkidaşlar ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Fidan, dünya siyasetinin Batı merkezinden çıktığını ve Doğu'ya yöneldiğini aktardı. Ata topraklar vurgusu yapan Fidan, "Beş asır sonra Asya dünyanın yeniden üretim, teknoloji, inovasyon ve ticaret merkezi haline geliyor. Batı dünyası merkezi konumunu kaybederken dünya siyasetinin de ağırlık merkezinin doğuya yani ata topraklara kaydığını görüyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

HAKAN FİDAN, KORE ŞEHİTLERİNİ ANDI 

Hakan Fidan, mevkidaşı Jin'in Güney Kore'de imzalanan ateşkes anlaşmasının 70'inci yıldönümünde Kore Şehitlik Anıtı'nı ziyaret ettiğini belirtti. Fidan, "Kore'nin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna hayatını feda eden şehitlerimizi andı. Bu vesileyle ben de Kore Şehitlerimiz olmak üzere vatan ve millet için şehit düşen bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi. Fidan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Güney Kore'den gelen desteği anımsatarak bir kez daha teşekkür etti.

Image

GÜNEY KORE DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKÇE KONUŞTU

Güney Kore Dışişleri Bakanı Jin'in, basın toplantısında Türkçe konuşması ise dikkatlerden kaçmadı. Konuşmasını Türkçe gerçekleştiren Bakan Jin, davetten dolayı memnuniyetlerini bildirerek Türkiye'ye teşekkür etti. Kardeş ülke nitelendirmesi yapan Jin, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladı.

TÜRKİYE, GÜNEY KORE İLE OMUZ OMUZA SAVAŞTI

Jin, "Türkiye, Kore'nin huzuru ve barışı için yaklaşık 20 bin askerini göndererek Kore ile omuz omuza savaştı. Kore halkı, Türkiye'nin bu büyük fedakarlığını unutmadı. İki ülke arasındaki bu sıcak dostluk geçen aylarda meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde birlikte mücadele edilerek bir kez daha ispatlanmıştır" dedi. Jin, Güney Kore'nin Hatay'da depremzedeler için geçici konut inşası yaptığını da söyledi.

Bakan Jin ayrıca görüşmede Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteği masaya yatırdıklarını da dile getirdi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
Güney KoreTürkçe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.