Gündem yerel seçimler: CHP lideri Özgür Özel, Akşener'i ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.

CHP Genel Başkanı Özel'in perşembe günü sabah saatlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i ziyaret etmesi bekleniyor. 

Özel, Sarıyer’de Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nın açılış töreninde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme yapıp yapmayacakları sorusuna "Henüz planlanan bir görüşme yok" diyerek yanıt vermişti.  

Özel, T24'e verdiği söyleşide, "Meral Hanım aramazsa ben ararım" demişti

Genel Başkan seçildiği hafta CHP Genel Merkezi’ndeki makamında T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, T24 yazarı Tolga Şardan ve T24 muhabiri Eray Görgülü’nün sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşme ile ilgili, "Meral Hanım talep ederse olabilir. Meral Hanım’dan bir talep gelmezse biz de bir telefon açıp nasıl yapalım diye sorabiliriz” diyerek, şöyle demişti:

İYİ Parti bu konuya yapıcı yaklaşırsa ki ben Meral Hanım’la aramdaki kişisel hukukun buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisini daha önce 'Genel Başkanım' diye aradığımda, bana ‘Abla’ dememi söylerdi. 'Hayırlı olsun' demek için aradı. O beni ‘Genel Başkanım’ diye aradığında da ‘Şimdi nasıl olacak?’ dedim, gülüştük. Yani aramızdaki abla-kardeş hukukunun da partilerin arasında erimesi gereken buzlar varsa onların erimesine imkân tanıyabileceğini düşünüyorum. Takdir sayın Genel Başkan'ın, ayrı bir karar alırlarsa ona da saygılı oluruz. Kimse bizle ittifak yapmak zorunda değil ama ben bir şekilde bütün Türkiye’de; bütün seçim bölgelerinde değil ama tek başına kazanamadığımız yerlerde kaybettirmenin seçmene de partilerimize de Türkiye’ye de kaybettirmek olacağını ve izah etmekte güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. Eğer onlar da uygun görürse yapıcı bir süreci başlatacağız.” (T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.