Gözaltına alınan Gergerlioğlu serbest bırakıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM’de başlattığı nöbet sırasında gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu Kavalıdere Polis Merkezi’nde verdiği ifadenin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Savcılık Gergerlioğlu'nun serbest bırakılacağını açıkladı.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu, bu sabah namaz kılmak için abdest almak istediği sırada gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın polise yazdığı talimat yazısında Gergerlioğlu’nun Genel Kurul’dan HDP grubuna giderken çevredekilerin “Biji serak Apo” sloganı attığı kaydedildi ve Gergerlioğlu hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma açıldığı duyuruldu.

Gergerlioğlu, ifade vermek üzere Kavaklıdere Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada yaklaşık 7 saat süren ifade işlemlerinin ardından Gergerlioğlu sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gergerlioğlu’nun serbest bırakılacağı belirtilerek şöyle denildi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği tarafından yapılan  suç duyurusu ve  eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17 Mart 2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptığı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ’17 Mart 2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hareket etmesi ile 17 Mart2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok Apo şeklinde sloganlar atılması’ sebepleriyle Türk Ceza Kanununun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılıgımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat  ile  şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesinin alınması sağlanmış,  ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır.”

ANKA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.