Giresun Sel Felaketinde 3'ü Jandarma personeli olmak üzere 8 can kaybı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarma aracının sele kapıldığı bölgede bugün yaptığı incelemelerde bulundu. Soylu, gerçekleştirdiği incelemenin ardından 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Soylı, “8 vatandaşımız, 3’ü jandarma olmak üzere selden etkilenerek hayatını kaybetti, 7 vatandaşımızın da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde, jandarma aracının sele kapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Aileler ile olay yerinde bir araya geldiklerini ifade eden Soylu, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Diğer arama ve kurtarma bölgelerine de intikal edeceğini belirten Soylu, “Dün bakan yardımcımız hepsini gezmiş, bugün ben de geziyorum, biraz sonra Ulaştırma Bakanımız da buraya gelecek. Muhakkak ki biz elimizden geleni yapıyoruz ama gözü gösteren de aklı oraya sevk eden de Allah’tır ona da duacıyız.” diye konuştu.

“EKİP SAYILARI ARTIRILDI”

Ekip sayılarının artırıldığını ve her alanda arama çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Soylu, şunları aktardı:

“Şu ana kadar 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 vatandaşımızı da arıyoruz ve bunlardan 3’ü jandarma personelimiz, şehit oldular, diğerlerini de inşallah 7 vatandaşımızı da en kısa zamanda bulmayı ümit ediyoruz. Tüm ekiplerimiz, ekip sayılarımızı çok artırdık, havadan karadan denizden her yerden sahil güvenlik ekiplerimiz de denizde çalışıyorlar. Bulabileceğimizi ümit ediyoruz inşallah.”

Kayıp kişilerin ailelerine sabır dileyen Soylu, “Hakikaten zor bir durum, bizden bir tek evlatlarının bulunmasını istiyorlar, inşallah elden geleni yapacağız.” dedi.

GİRESUN’DA SEL FELAKETİ

Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde sel felaketi meydana geldi. 3 jandarma personeli ve 5 vatandaş hayatını kaybetti. 118 köy yolu ulaşıma kapandı, kayıp 7 vatandaşı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Selin vurduğu bölgelere AFAD, UMKE, AKUT, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, bölge illerden de takviye istendi. Giresun Valiliği, bünyesinde kriz merkezi oluşturdu.

QHA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.