Fatih Camii İmamı, Cami İçerisinde Bıçaklandı

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

İstanbul'da Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

CAMİDE SLOGAN ATTI, GÜVENLİKLER TARAFINDAN DIŞARI ÇIKARILDI

Yeni Şafak'ın haberine göre; saldırgan Ö.S. isimli şahıs, Fatih Camisi'nde yatsı namazı öncesinde slogan atarak cemaat içerisinde huzursuzluk çıkardı.

Sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

adsiz-tasarim-5.png

NAMAZIN ARDINDAN İMAMIN ODASINA GİTTİ

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılırken, Usta ve Erdem'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

KANLAR İÇİNDE YERDE KALDILAR

Saldırının ardından bıçaklanan Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve camiide hazır bulunan cemaatten bir kişi, kanlar içinde yerde kaldı. Vatandaşların yardımı ile ilk yardım çalışmaları yapılırken, bölgeye sevk edilen ambulanslar ile yaralılar hastaneye sevk edildi.

foto3.webp

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun." değerlendirmesinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.