Ev kadınlarını böyle dolandırdılar!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dolandırıcılar bu defa bu ilanı kullanıp, sosyal medya üzerinden ev kadınlarını dolandırdı. Şahıslar 'Evde sabun paketleyerek para kazanın' ilanıyla ev kadınlarını dolandırdı. 8 kişi gözaltına alındı.

Mersin ve 16 ilde daha sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların 'Evde sabun paketleyerek para kazanın' ilanıyla ev kadınlarını dolandırıcılık ağına düşürdü.

TV100'ün haberine göre; Mersin'de yaşayan ev kadını S.D.; sosyal medya hesabı üzerinden 'evde ek iş, hediye paketleme' ilanı verip, sabun paketleyerek ayda 2 bin 500 TL kazanma vaadinde bulunan bazı kişilerin banka hesap numaralarına, işe girebilmek için 550 TL yatırdı. 

Para transferinin tamamlanmasının ardından ilan sahiplerine ulaşamayan S.D., polise şikayetçi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda ilanı veren 16 şüphelinin kimliğini saptadı. 

Belirlenen ev ve iş yerlerine operasyon düzenleyen polis, aralarında bir kadının da bulunduğu 8 şüpheliyi gözaltına aldı. 

16 ilde daha dolandırıcılık

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçiren dijital materyallerden Mersin'in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri, Kocaeli, Konya, Çanakkale, Malatya, Hatay, Kırıkkale, Düzce, Gümüşhane, Sivas, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'daki birçok kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.