Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan Ankara'da hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Görüş Hareketinin kurucu ve önemli şahsiyetlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan,  86 yaşında hayatını kaybetti.

Saadet Partisi, Kazan'ın çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede Pazartesi akşamı yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Saadet Partisi✔@SaadetPartisi

Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ve Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Cenaze namazı yarın ikindi vakti Hacı Bayram Veli Camii’nde kılındıktan sonra Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir.

Resmi Twitter'da görüntüle

762

22:55 - 9 Mar 2020

Cenazesi, ikindi namazını müteakiben Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şevket Kazan kimdir?

Şevket Kazan, 1933 yılında Sakarya'da doğdu. 1971'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisi'ne katıldı.

Kazan, 1973'te Milli Selamet Partisi'nden (MSP) Kocaeli milletvekili seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1974'te MSP kurduğu koalisyon hükümetinde Adalet Bakanlığı yaptı.

Süleyman Demirel'in Başbakanlığında kurulan ilk Milliyetçi Cephe hükümetinde ise 1976-1977 yıllarında Çalışma Bakanı olarak görev aldı.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra 1 yıl tutuklu kalan Kazan, 1985'te beraat etti. 1991'de Refah Partisi'nden milletvekili seçildi. 1996'da kurulan partisinin Doğru Yol Partisi'yle kurduğu hükümette yeniden Adalet Bakanlığı görevini yürüttü.

Şevket Kazan, Sivas Katliamı sanıklarını cezaevinde ziyaret etmiş ve daha sonra sanıkların avukatlığı yapmıştı.

Kazan Adalet Bakanı olduğu 1996 yılında cezaevlerinde 12 kişinin öldüğü ölüm oruçları için "Kantinden yemek stoklamışlar. Gizli gizli yiyorlar, numara yapıyorlar" demişti.

28 Şubat sürecinde 1998 yılında milletvekilliği düşürülen Kazan'a 5 yıl siyaset yapma yasağı getirilmişti.

Kazan, yasak süresi dolduktan sonra siyasi hayatını Saadet Partisi'nde sürdürmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.