Erzincan siyanürlü altın madeninde büyük felaket: En az 9 işçi toprak altında!

Erzincan'ın İliç ilçesi kırsalındaki Anagold şirketinin işlettiği altın madeni bölgesinde ciddi bir toprak kayması meydana geldi.

Bölgeye intikal eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AFAD ve UMKE arama kurtarma ekiplerinin olaya müdahale ettiklerini ancak işçi sayısının belirli olmadığını söyledi.

Peşinden bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da  "10-12 işçinin toprak altında olma ihtimali var" dedi.

AFAD çevredeki 9 ilden bölgeye kurtarma ekiplerini görevlendirdiğini duyurdu.

Konuyla ilgilenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada,  "Civar illerden AFAD, Jandarma, TSK ve UMKE ile yapabileceğimiz her şeyi seferber ettik. 400 kişi ve 40'ın üstünde araç sahada çalışıyor. Maden ocağının üstünde büyük bir kütle var. Ağırlığı taşıyamamasından dolayı kaymadan kaynaklanan bir göçük söz konusu. 667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayan toprağın altında olduğunu düşünüyoruz. Bütün temennimiz arama kurtarmayla birlikte müjdeli haberler vermek istiyoruz."  ifadelerinde bulundu.

Video kaynak (veryansıntv)

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada: "Şu anda olay yerindeyiz. AFAD ekipleri, UMKE, 112, 400 kişilik ekibimiz burada. Arkadaşlarımız fabrikanın dışında istiflenen toprağın kayması sonucu bu toprak altında kalan çalışanlar. Hızlı bir şekilde hem AFAD ekipleri, arama kurtarma ekipleri toprağı kaldırmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda da biz net rakamları, kaç çalışanın toprak altında kalmış olabileceğini çıkarmaya çalışıyoruz. Burada netlik olduğu anda da kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

Çöpler Altın Madeni işletmecisi Anagold şirketinin yetkilisi de olaya ilişkin olarak; 'Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.” İfadelerini kullandı.

Sosyal medyada hızla yayılan olayla ilgili, toprak kaymasının siyanürden oluştuğundan işin içinde PKK'nın da bulunduğuna dair çok sayıda iddialar yer alıyor.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.