Erdoğan'ın Azerbaycan'da Okuduğu Şiir, İran'ı Karıştırdı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki zafer törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Topraktan pay olmaz” isimli şiiri okuması, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i rahatsız etti. Sosyal medya hesabından küstah ifadelerde bulunan Zarif “Kimse sevgili Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz” sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Azerbaycan’daki zafer törenleri sırasındaki konuşmasında Aras Türküsü’nden alıntı yapması İran’da tepkilere neden oldu. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Güney Azerbaycan’ı kast ederek “Azerbaycan bizim” sözleriyle haddi aşan ifadeler kullanırken, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ün Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını belirtti.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN HADDİ AŞAN SÖZLER!

İran yönetimi, Dışişleri Bakanı Zarif’in bugün paylaştığı tweet ile, Azerbaycan Cumhuriyeti toprakları üzerinde hak iddia ettiğini tüm dünyaya açıkça ilan etti.

SAFEVİ HARİTASI PAYLAŞTILAR!

Öte yandan, Karabağ harekatı sonrası rahatsızlığı iyice artan İran’da bu kez İletişim Bakanı bir skandala imza attı. İran İletişim Bakanı Johremi, bugün sosyal medya hesabında “Safevi Devleti” haritasını paylaşarak üzerine “Yorumsuz” notunu yazdı.

Resim

ERDOĞAN’IN OKUDUĞU ŞİİR: ARAS’I AYIRDILAR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü Zafer Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır” ifadelerini kullanılmış ve sonrasında Aras türküsünün sözlerini okumuştu:

“Aras’ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”

Aras, İran’ın Erdebil ve Doğu Azerbaycan vilayetlerinden de geçen bir sınır nehri. İran’ın içerisinde kalan Güney Azerbaycan ile Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarını ayırıyor.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.