Erbakan'ın 10. Ölüm yıl dönümü 9 partiyi buluşturdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ölümünün 10. yılında Saadet Partisi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törene CHP, HDP, Gelecek, DEVA Partisi, Demokrat Parti genel başkanlarının yanı sıra AK Parti, İYİ Parti ve BBP’den yöneticiler de katıldı.

Saadet Partisi, eski genel başkan ve başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümünde Anma Programı düzenlendi. “Yaşanabilir Türkiye” sloganıyla düzenlenen Erbakan'ı Anma ve Anlama Programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi parti liderleri davet edildi.

Ankara’da bir otelde ve pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile saat 19.30'da başlayan anma toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren de partilerini temsilen katıldı.

Törene katılan isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yer aldı. 

Necmettin Erbakan ile ilgili bir video gösteriminin de yapılacağı törende ilk konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Daha sonra katılan partilerin genel başkanları ve parti temsilcileri de konuşma yaptı. 

ERDOĞAN: TÜRK SİYASİ TARİHİNE DAMGA VURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da anma programı için Temel Karamollaoğlu'na yazılı mesaj gönderdi.

Davet için teşekkür eden Erdoğan, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı bir kez daha rahmetle, özlemle yâd ediyorum. 'Yaşanabilir Türkiye' teması altında düzenlenecek etkinliklerin merhum Hocamızın fikriyatını, kişiliğini, dava aşkını, ümmet bilincini, ülkeye ve millete hizmet sevdasını anlama bakımından hayırlara vesile olasını diliyorum” dedi.

“Hocamız, gerek Millî Görüş hareketinin kurucusu, gerekse 54’üncü Hükümetin Başbakanı olarak Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

SİVİL SİYASETİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLADI: Hocamız, maruz kaldığı onca hukuksuzluğa rağmen, mücadelesini demokratik zeminde yürüterek, ülkemizde sivil siyasetin güçlenmesine katkı sağlamıştır. Kuruluşuna liderlik ettiği D-8 girişimi ile hem mevcut küresel sistemdeki çarpıklıkları gözler önüne sermiş hem de İslâm’ın adalete, hakkaniyete, barışa ve işbirliğine dayalı dünya tasavvurunu tüm insanlığın gündemine taşımıştır.

HOCAMIZIN EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK: 18 yıldır sürdürdüğümüz hizmet yolculuğumuzda, özellikle savunma sanayii alanında hayata geçirdiğimiz tarihi projelerde, Hocamızın gayretlerinden daima ilham aldık. 86 senelik mahzunluğun ardından Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak, Sultan Fatih’in vasiyeti yerine getirme yanında Erbakan Hocamızın en büyük hayalini de gerçeğe dönüştürdük.

94 RUHU VE 2053 VİZYONUYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Türkiye’yi, Merhum Hocamızın da uğruna ömrünü adadığı hedefleriyle buluşturana dek durmayacak, inşallah 94 ruhu ve 2053 vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, programa iştirak eden tüm kardeşlerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. (DUVAR)

(Duvar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.