Doç. Dr. Yunus Emre Tansü "Antep savunmasında halkın verdiği mücadeleyi" anlattı

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Genç Liderler Topluluğu tarafından hazırlanan ‘25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’ paneli gerçekleştirildi.

GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve Araştırmacı Yazar Murat Dağ panelist olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Antep Savunmasının 11 ay değil 25 ay süren bir savaş olduğunu belirterek, ilk etapta İngilizlere karşı akabinde Fransızlara karşı ama özünde onlarla birlikte hareket eden Ermeni işbirlikçilerine karşı yürütülen bir mücadele olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü konuşmasının devamında Antep Savunmasındaki halkın verdiği mücadeleyi anlattı.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ise Antep Savunmasının tarihteki önemine vurgu yaparak, geçmişini bilmeyen geleceğini bilmeyeceğini söyledi. Dr. Samet Bayrak, “Öğrencilerimiz bugünlere nasıl geldiğimizi öğrenmelidir.  Çünkü bu vatan, bu şehir hiç kolay bu günlere gelmedi. Antep Savunmasında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı Yazar Murat Dağ ise Antep Savunmasının önemine dikkat çekerek, “İngilizler bu bölgeyi koz olarak kullandı ve asıl niyetleri Musul topraklarıydı. O dönemde de Musul da Fransızlar vardı. Aralarında yaptığı Suriye İtilafnamesi ile Antep ve bölgesi İngilizler tarafında Fransızlara verildi. Fransızlar Antep halkını topla tüfekle yıkamadılar açlığa mahkum ettiler. Antep halkı, ‘gerekirse direniriz ölürüz’ diyerek müthiş bir direniş gösterdiler” şeklinde konuştu.

Programa panelistlerin yanı sıra GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı ve Gaziantep Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Habib Özkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.