Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ederken sevindirici haber Diyarbakır’dan geldi. Diyarbakır’ın 120 bin nüfuslu Bismil ilçesinde bir gün içerisinde hiç koronavirüs vakası yaşanmadı. Hastanede yatan 1 kişinin de taburcu edilmesinden sonra ilçede koronavirüs vakası tamamen bitmiş olacak.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Bismil’de son 1 günde koronavirüs vakası yaşanmadığını bildirdi. Türkmen, bir süre önce artış gösteren vaka sayıları üzerine, filyasyon ekiplerinin sayısını artırarak bu başarıyı sağladıklarını belirtti. Türkmen, konu ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, “Bir gün içinde hiç vakanın olmadığı günü yaşadık. İnşallah bunu önümüzdeki dönemde de artan denetimlerle sürdürmek istiyoruz. Bismil Devlet Hastanesi’nde yatan bir hastamız var onu da taburcu ettikten sonra inşallah bir daha Covid-19 nedeniyle hastanemizde yeni bir hastanın olmayacağını umut ediyoruz” diye kaydetti.

“FİLYASYON EKİPLERİNİN BAŞARISI”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Türkmen, vaka sayısının sıfırlanmasında filyasyon ekiplerinin büyük başarısı olduğuna dikkat çekerek “Covid-19 ile mücadele noktasında emniyet, jandarma ve zabıta ekiplerinin de aralarında olduğu görevlilerin sokakta denetimleri artırdı. Filyasyon ekiplerimiz Türkiye ortalamasının çok üzerinde çalışıyor. 2-3 saat gibi bir ortalamada hasta olan vatandaşlarımızın temaslılarına ulaşıp, gereken tedbirleri alıyoruzBu noktada bu ekiplerin başarısıyla beraber hasta sayısı hızla azaldı. Bu hafta ilk defa sıfır vakayı gördük. Bir gün içinde hiç vakanın olmadığı günü yaşadık. İnşallah bunu önümüzdeki dönemde de artan denetimlerle sürdürmek istiyoruz. Bismil Devlet Hastanesi’nde yatan bir hastamız var, onu da taburcu ettikten sonra İnşallah bir daha Covid-19 nedeniyle hastanemizde yeni bir hastanın olmayacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.