Diyanet 2022 üç aylar takvimini açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Müslümanların kutsal, önemli dini günlerinin içinde olduğu üç aylar, Diyanet Takvimi’ne göre, 2 Şubat 2022’de karşılanacak. 1 Mayıs Ramazan Bayramı arefesinde üç aylar sona erecek.

İslam aleminin “affedilme, bağışlanma” üzerine ibadet etme aylarına bu sene de kavuşuldu. Recep, Şaban, Ramazan, Müslümanların sıklıkla ibadet edip bağışlanacaklarına inandıkları aylar olarak kabul ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre, üç aylar 2 Şubat 2022 Çarşamba günü idrak edilecek.  

2022 ÜÇ AYLAR TAKVİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı özel dini günlerin takvimini yayımladı. Üç ayların başlangıcı 2 Şubat 2022 olarak ilan edilirken beraberinde 3 Şubat 2022 Perşembe gecesi Regaib Kandili idrak edecek. Üç ayların içinde bulunan önemli günlerden Miraç Kandili 27 Şubat 2022 Pazar gecesi iken, Berat Kandili 17 Mart 2022 Perşembe, Ramazan ayının başlangıcı 2 Nisan 2022 Cumartesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba gecesi Kadir Gecesi olarak beyan edildi. 1 Mayıs Ramazan Bayramı arefesinde üç aylar sona erecek.

Açıklama yok.

Diyanet 2022 üç aylar takvimini açıkladı

RECEP, ŞABAN RAMAZAN: ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ NEDİR?

İslam dinin bu gibi özel dini günlerde bağışlanacaklarına inanması onları ibadete daha çok yakınlaştıracaktır. Bu sebeple üç aylarda edilen duaların geri çevrilmeyeceğine ve günahların bağışlanacağına inanılır. Müslümanlara Allah tarafından “De ki: Ey (günah işlemekle) haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü o Ğafûr ve Rahîm’dir.” (Zümer Sûresi:53) ayetiyle bağışlanacakları müjdelenmiştir.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.