Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu X’ten yapılan paylaşımında, "Bakanımız Hakan Fidan, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından kabul edildi" denildi.
Mesajda, Zelenski ve Fidan’ın birlikte çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de sosyal medya paylaşımında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşmesinde, barış formülü, Küresel Barış Zirvesi hazırlıkları, Rusya'nın Karadeniz tahıl koridorunu abluka altına almasının yarattığı riskler gibi birçok önemli konuyu ele aldıklarını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkesine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Görüşmede ele alınan ve geçen yıl Temmuz ayında Türkiye ile BM’nin aracılık ettiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması küresel gıda krizinin hafifletilmesine yardımcı olmak için Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından tahıl sevkiyatına izin veriyordu.
Ancak Moskova, Rusya'nın kendi tahıl ve gübre ihracatını kolaylaştıracak ek anlaşmanın uygulanmamasından şikayet ederek geçen ay anlaşmadan çekilmişti.
Fidan Yermak ile de görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kiev’deki temasları kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Andriy Yermak ile de görüştü.

Dışişleri Bakanlığı’nın X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Ukrayna ziyareti çerçevesinde Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile görüştü" ifadesi kullanıldı.

Hakan Fidan Ukrayna Başbakanı Denis Şimal ile de biraraya geldi.

VOA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.