Dağlık Karabağ gazileri tedavi için Türkiye'de

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’daki Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmak için yürüttüğü tarihi harekatta yaralanan 10 Azerbaycanlı gazi, tedavi için Türkiye’ye sevk edildi. Gaziler, rehabilitasyon sürecini Türkiye’de geçirecek.

Azerbaycan’ın 27 Eylül 2020’den 10 Kasım 2020’ye kadar sürdürdüğü tarihi Karabağ Harekatında yaralanan 10 Azerbaycanlı gazi, bugün tedavi için Türkiye’ye sevk edildi. Şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını çözmek için Azerbaycan devleti tarafından kurulan Yaşat Fonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dağlık Karabağ’da yaralanan 10 gazinin muayene, tedavi ve rehabilitasyon süreci Türkiye’de devam edecek.

Söz konusu açıklamada, daha önce de 3 gaziyi tedavi için Türkiye’ye gönderen Yaşat Fonu’nun bundan sonra da ihtiyaç duyulduğu takdirde ağır yaralı gazilerin tedavisi için yurt dışına gönderilmesini sağlayacağı belirtildi.

KARABAĞ ZAFERİ

Azerbaycan ordusu 27 Eylül 2020’de başlattığı operasyonda, 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtardı. Azerbaycan’ın bu tarihi zaferinin ardından Ermenistan, 10 Kasım’da yenilgiyi kabul ederek, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden bildiriye imza attı. Bildiri ile tarafların ateşkese uyması denetiminin verimliliğinin artırılması amacıyla gözlem merkezi oluşturulması kararlaştırıldı. Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’ne ilişkin mutabakat zaptı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında 11 Kasım 2020’de imzalandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.