Cumhurbaşkanı'nın örnek gösterdiği Ahmet Katıksız ülkeyi terk etti. Bir de not bıraktı

BURS ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık yaptığı dönemde, 2013 tarihli bir konuşmasında örnek gösterdiği Ahmet Katıksız adlı vatandaş ülkeden ayrıldığını açıkladı.

2013 yılında dönemin başbakanı Erdoğan tarafından yapılan bir konuşmada övgüyle söz edilen Ahmet Katıksız ülkeyi terk etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Erasmus Projesi açılış programı kapsamında düzenlenen törene katılmış ve burada bir konuşma gerçekleştirmişti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Ahmet Katıksız adlı yurttaşı örnek göstermişti.

Erdoğan törende, şunları söylemişti:

"Keza Bingöl'den Ahmet Katkısız kardeşimiz 1986 doğumlu. 1 Mayıs 2003'te Bingöl'de deprem oluyor, il halk kütüphanesi ciddi zarar görüyor. Ahmet kardeşimiz bu duruma kayıtsız kalmıyor. Ulusal Ajans aracılığıyla bir fon buluyor. Proje yapıyor, başvuruyor ve projesi kabul ediyor. Ahmet kardeşimin bu projesi Bingöl'ün ilk Ulusal Ajans Gençlik Projesi. İlk defa yurt dışına İspanya'ya gidiyor. Talihi o andan itibaren değişiyor. 64 ülke ve 81 ilden bin 500 kişiyi festival kapsamında misafir ediyor. Şu anda GAP idaresinde Proje ve Fon Geliştirme Koordinatörü olarak çalışıyor. 'İnsan Yaşamına Dokunmak' ismiyle de bir kitabı bulunuyor."

Erdoğan’ın örnek gösterdiği Ahmet Katıksız sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Türkiye'yi terk ettiğini duyurdu.

Ahmet Katıksız sosyal medya sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda memuriyetten ayrılarak Belçika’ya taşındığını duyurdu. Katıksız, mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketleyerek “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından örnek verilen Ahmet bıraktı.” sözlerini kullandı.

"Bugün itibariyle memuriyetten çekildim. Beni yönetenlerin liyakatsiz bir şekilde atandığı kadroların altında kendimi tüketeceğime dünyanın bambaşka bir coğrafyası olan Belçika'dayım. Buyurun koltuklar sizin! Cumhurbaşkanı @RTErdogan tarafından örnek verilen Ahmet bıraktı."

Katıksız, bir sonraki paylaşımında liyakatsiz atamalara atıfta bulunarak "Ben mükemmelim diyenlerin egolarını çekmektense duruşumu ortaya koyarım yeni bir hayat yaşarım dedim" sözleriyle ayrılma gerekçesini açıkladı.

Katıksız, televizyon programına katıldığı için kınama cezası aldığını da paylaşarak, "Hukuk ve adalet elbette itirazımla ilgili karar verecektir." diye konuştu. Katıksız, Türkiye'de ilk AB projesini başlattığını; Kalkınma Bakanlığı, GAP İdaresi, KOP idaresi ve TBMM'de 15 yıl boyunca süren çalışma hayatına ara verdiğini, bundan sonra daha özgür yazılar yazarak siyasette yapılan yanlışlarla mücadele edeceğim sözlerini kullandı.

Katıksız, aldığı bu kararla gurur duyduğunu ve oğluna yıllar sonra bu olayı onurla anlatacağını belirtti.

Yeniçağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.