Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC ve Azerbaycan ziyareti sonrası ilk paylaşım: 'İnşallah Türkiye Yüzyılı, Türk dünyasının asrı olacaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyaretinin Azerbaycan'a geçmiş ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Buradaki temaslarını da tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ayak basmasının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk mesajları verdi.

Yeni dönemin ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapan ve bu ülkede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam satlerinde Azerbaycan'a geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla başkent Bakü'deki Gençlik Sarayı'nda resmi tören düzenlendi.

BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

Daha sonra iki cumhurbaşkanı bir görüşme gerçekleştirdi. Bakü'deki Gençlik Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

İki lider, görüşmelerinin ardından heyetler arası toplantıya geçti.

28 Mayıs'ta yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ardından Azerbaycan'ı ziyaret eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye döndü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından sosyal medya hesabından ilk mesajı paylaştı. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İNŞALLAH TÜRKİYE YÜZYILI AYNI ZAMANDA TÜRK DÜNYASININ ASRI OLACAKTIR"

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası ilk ziyaretlerimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle birlikte Azerbaycan'a yaparak dayanışmamızı ortaya koyduk.

Rabbim muhabbetimizi, gardaşlığımızı daim eylesin.

İnşallah Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda "Türk dünyasının asrı" olacaktır.

Türk Devletleri Teşkilatının kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi için hep birlikte yoğun çaba harcıyoruz.

Türkiye ve Azerbaycan olarak Doğu ile Batı arasında stratejik bir konuma sahibiz.

Kardeşliğimize yaraşır şekilde ticaretten enerjiye, savunma sanayinden ulaştırmaya her alanda iş birliğimiz daha da derinleşecektir.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşmasının imzalanmasıyla bölgemiz çok daha müreffeh şartlara kavuşacak.

İlham kardeşimle tam bir koordinasyon ve eş güdüm halinde bu diyalog sürecini yürütüyoruz.

İnşallah yakın zamanda bu temasların müspet neticelerini göreceğimize de inanıyorum.

Bu vesileyle bizlere "iki devlet tek millet" şiarını miras bırakan Azerbaycan'ın Umummillî Lideri Haydar Aliyev'i doğumunun 100'üncü yılında rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Muzaffer Âli Başkumandan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kardeşim ile el ele, gönül gönüle vererek münasebetlerimizi her alanda geliştirmeyi sürdüreceğiz. (TRT)

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.