CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Hukuk Devleti ve Demokrasi aşındırıldıkça ekmeğimiz de küçüldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İktisat ve Toplum dergisine yazdığı makalede, Türkiye’de tek adam parti devleti kurulması sürecinde hukuk devletinin ve demokrasinin aşındırılmasının ekonomiye olan etkilerini değerlendirdi.

CHP’li Öztrak makalesinde, 2014’te tek adam parti devleti projesinin uygulamaya konmasıyla başlayan bu süreçte;

-Türkiye’nin Hukukun Üstünlüğü, Yolsuzluk Algı Endeksi, Basın Özgürlüğü gibi uluslararası endekslerde zemin kaybettiğini,
-Buna paralel olarak milli gelirinde ve kişi başına milli gelirinde ciddi bir düşüş yaşandığını,
-Ülkede zengin ile yoksul arasındaki makasın giderek açıldığını,
-İşsizliğin ve işsiz kalma süresinin arttığını,
-TL’nin satın alma gücünün aşındığını ifade etti.

Öztrak makalesinde şunları belirtti:
“Türkiye, 2014’ten itibaren demokratik kural ve kurumların aşındırıldığı, gücün tek elde toplanmaya çalışıldığı bir sürece girmiştir. 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimin ardından Olağanüstü Hal koşullarında, sağlıklı bir tartışma ortamına izin verilmeden Anayasa değiştirilmiş, kuvvetler ayrılığını bitiren, Parlamento’yu işlevsiz hale getiren ucube bir rejim milletimize dayatılmıştır.

2018 ortasından itibaren fiilen uygulanan bu rejimin ilk icraatı ise Türkiye’yi derin bir ekonomik krizin içine sokmak olmuştur. Sorunlara akılcı, makul çözümler üretemeyen mevcut rejim, sorunları karartmak için güvenlikçi politikalara hız vermiştir. Bugün ‘beka, dış güçler, yerli ve milli’ gibi söylemlerle ve gerçek ötesi siyaset tarzıyla toplum kutuplaştırılmaya ve sorunlar karartılmaya çalışılmaktadır. Bu ise milyonların gerçek sorunu olan aş ve iş sorununu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır.

Türkiye’nin bir an önce bu çıkmaz yolu terk etmesi ve cumhuriyetimizi birinci sınıf bir parlamenter demokrasiyle taçlandırması sadece özgürlüklerimizin korunması için değil ekmeğimizin, aşımızın, işimizin korunması bakımından da zaruridir.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.