CHP Milletvekili Atila Sertel'den Kırım ile ilgili skandal açıklamalar!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Milletvekili Atila Sertel, Rusya’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi Rus basınına skandal açıklamalarda bulundu.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Gregory Muradov aracılığı ile Rusya’ya davet alan Sertel, Kırım’ı ziyaret etmek için heyet toplama çalışmalarına başladı . İşgal bölgesinde sözde incelemelerde bulunacağı öğrenilen heyetin başında olacak Sertel, ziyaret öncesi Rus Tsagrad gazetesine yaptığı açıklamalar ile tepkileri üzerine çekti. Haberin “Yarımadaya gelecek Türk heyetinin başı: Kırım’ın Rus toprağı olarak tanınması için çalışacağız” başlığı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığı gün yayımlanması tepkilere yol açtı. Sertel, skandal açıklama sonrasında konu ile ilgili Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

QHA'dan aldığımız habere göre; İşte Sertel’in Rus Tsagrad gazetesine verdiği o röportaj:

ABHAZYANIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMADIK, KIRIM’LA İLGİLİ DURUMDA AYNI”

“Yarımadaya gelecek Türk heyetinin başı: Kırım’ın Rus toprağı olarak tanınması için çalışacağız” başlığıyla yayımlanan o röportajda Sertel, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum. Örnek vereyim, Türkiye Gazetecileri Federasyonu Başkanı iken Abhazya’dan davet almıştım, Gürcistan o zaman bize baskı uygulamıştı. Dışişleri Bakanlığı beni aradığında ben: “Türkiye Cumhuriyeti gibi bizde Abhazyanın bağımsızlığını tanımıyoruz. Ancak Abhazya’da yaşayan Çerkes, Abaza ve Türklerin bizim ülkede yaşayan akrabaları var” dedim. Sonuçta Abhazya’yı ziyaret ettik ve bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Kırım’la ilgili durumda aynı.

“ZİYARETİMİZ RUSYA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ OLUMLU ETKİLEYECEK”

Gönüllü bir heyet oluşturmak istiyoruz ve partimiz izin verdikten sonra kimin heyete dahil olacağı belli olacak. Bu heyet Kırım’a gidecek ve orada durum değerlendirmesini yapacak. Ben şahsi olarak bu teklifi kabul ettim ve heyeti oluşturmaya çalışacağım…. Ziyaretten sonra ve “Kırım yönetimiyle” görüştükten sonra izlenimleri Türk tarafına ileteceğiz ve Türk iktidardaki güçlü kişileri bu konuya dahil ettirmeye çalışacağız. Ziyaretimiz Rusya ve Türkiye ilişkilerini olumlu etkileyecek.

“YURTTA SULH CİHANDA SULH”

Biz Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünü benimseyen bir partinin mensuplarıyız. Kaldı ki Rusya da Kurtuluş Savaşı’mız süresince Atatürk’e ve silah arkadaşlarına büyük destekler sağlamıştır. Özellikle Kırım konusunda bazı kışkırtmalar ve provokatif işler olabilir. Ama bizler barışı önemsiyoruz. Barış için çalışıyoruz.

“İNŞAAT AÇISINDAN ÇOK UYGUN”

Türkiye inşaat açısından tamamen doymuş durumda. Tüm müteahhitler büyük sıkıntıda. Oysa ki Kırım bu konuda çok uygun. Kırım’da inşaat için ciddi bir alan var. Aradaki sorunların bir an önce aşılmasını temenni ediyoruz.

“İLİŞKİLERDEKİ ZAAFİYET AŞILMALI”

Türkiye’deki inşaat sektörü Kırım’a el atmalıdır. Bu konuda Türkiye ve Kırım’daki yetkililere büyük görevler düşüyor. Biz hem coğrafya hem de dil, din olarak da çok yakınız. İlişkilerdeki zaafiyetin aşılması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.