Çanakkale'de bot faciası! Ölü sayısı 5'i çocuk 21'e yükseldi

Çanakkale'nin Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir lastik botun alabora olması sonucu 5'i çocuk 21 kişi hayatını kaybetti.

Çanakkale’nin Eceabat-Gökçeada açıklarında meydana gelen ve düzensiz göçmenleri taşıyan bir lastik botun alabora olması sonucu yaşanan trajik olayda, 5'i çocuk olmak üzere toplam 21 kişi yaşamını yitirdi. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, zorlu deniz şartları altında gerçekleşen bu kaza, bölgede geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonunun başlatılmasına neden oldu.

5'İ ÇOCUK 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Valilikten yapılan açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında meydana gelen elim kazada düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Bu trajik olayın ardından 1 uçak, 2 helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot ile diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplam 18 bot ve 502 personelle geniş çaplı arama ve kurtarma çalışmalarına hızla başlanmıştır" denildi.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi verilirken, şu ana kadar 2 kişinin kendi imkanlarıyla, 2 kişinin ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı. Ancak, yapılan çalışmalar sonucunda 5'i çocuk olmak üzere 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Valilik, gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini duyurdu.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.