Can kaybı 114'e yükselen arama-kurtarma çalışmaları sona erdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 6.6 büyüklüğünde depremin yaşandığı İzmir’de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Güllüoğlu, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İzmir’de meydana gelen depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’ndaki çalışmanın da bitmesiyle birlikte, depremde yıkılan tüm binalardaki arama kurtarma faaliyetleri bugün sona erdi. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını bildirdi. 

“DİĞER KONULARDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AFAD Başkanı Güllüoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı. Emeği geçen, ucundan tutan her bir çalışana, gönüllüye teşekkür ederiz. En kalbi şükranlarımızla. Diğer konularda ise yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan arama kurtarma faaliyetlerinin sona ermesi ile birlikte Rıza Bey Apartmanı’nda kepçeler ile enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Rıza Bey Apartmanı’nda AFAD, JAK, UMKE, STK’lar ve belediye ekipleriyle yürütülen çalışmaların ardından depremde yıkıla binaların tümündeki arama kurtarma faaliyetleri sonlanmış oldu.

Bu an itibariyle depremde hayatını kaybeden vatandaş sayısının 114 olduğu da belirlendi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.