Bursa Valisi izin vermedi, ancak Onlar cesaretle Zafer Bayramını Kutladılar!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti'nin çiçeği burnunda Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ilk kitlesel eylemiyle haftanın en dikkat çeken siyasetçisi oldu.

Bursa Valisi'nden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle kortej yürüyüşü ve Atatürk Heykeline çelen koymak için yazılı izin talebinde bulunan Türkoğlu'nun bu talebine, Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan olumlu cevap gelmedi ve bu faaliyetin pandemi nedeniyle yapılamayacağı bildirildi.

Bu cevaba tepki gösteren İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Bursa Örgütleri, Valiliğin anılan kararına rağmen proğramlarından vazgeçmediler.  

“Kuruluştan Kurtuluşa” adını verdikleri 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’nü, Valiliğin red kararına rağmen heyecanlı ve coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirdiler.

Bu pazar günü saat 13.00'te Ulucami yanındaki Orhangazi Meydanı’nda toplanan yüzlerce İYİ Parti yönetici ve üyeleri, "maske ve mesafe kuralına da uyarak"  Valilik Binasının önündeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdüler.

Türk Bayraklarının altında yürüyen kortej, marşlar ve sloganlarla Atatürk Anıtı önüne geldi ve hep birlikte İstiklal Marşı okudular.  

Oldukça kalabalık ve sıradışı görünen bu proğramda  İl Başkanı Selçuk Türkoğlu oldukça heyecanlı ve etkili bir konuşma yaptı.

Daha sonra gruba katılan vatandaşlarla birlikte dağılan İYİ Partililer halkın da takdir ve alkışlarıyla tören bölgesinden dağıldılar.

İşte Selçuk Türkoğlu'nun o etkin konuşması;

“Daha dört gün önce Bitlis/Ahlat’da Malazgirt töreni yapan devlet erkanı, 30 Ağustos kutlamalarına izin vermiyor. İşte yürüyoruz, hadi engelleyin bakalım. Kafalarının arkasındaki gizli ajandayı çok iyi biliyoruz ve bunu uygulamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Malazgirt de bizim, 30 Ağustos da bizim. Bizim anlayışımız budur.  

Kıymetli Bursalılar, bugün 30 Ağustos…

Bugün, Kahraman Türk Milleti’nin bağrından doğan Şanlı Ordumuzun, emperyalizme diz çöktürdüğü ve Büyük Zaferi’ni ilan ettiği gün…

30 Ağustos 1922’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında verilen Kurtuluş Savaşı, Dumlupınar’da yazılan tarihle taçlandı ve ‘Büyük Zafer’le sonuçlanan Türk Milleti’nin bağımsızlık destanı, tüm dünyaya ilan edildi.

Bu tarihin değerini daha iyi idrak edebilmek için güzel Bursamızın işgal edildiği 8 Temmuz 1920’yi hatırlamak lazım.

Bu tarihin kıymetini net olarak anlayabilmek için 10 Temmuz 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünün, Büyük Önder Atatürk’ün emriyle “puşude,i siyah” adı verilen kapkara bir örtüyle kaplanmasını ve Bursa’nın işgalden kurtarılıncaya kadar da kaldırılmamasını bilmek lazım.

Ve bu tarihin, Türk Milleti için ne anlam ifade ettiğini kalplerimize kalıcı olarak nakşedebilmemiz için Meclis kürsüsünün üzerinde, tam 2 yıl 2 ay 2 gün kalan o siyah örtünün, sadece Bursa’nın değil, tüm Anadolu coğrafyasının üzerine çöken işgal karanlığını simgelediğini asla aklımızdan çıkarmamamız lazım.

Kısacası Osmanlı’nın üç başkenti İstanbul, Edirne ve Bursa ile birlikte, tüm Anadolu topraklarının düşman işgalinden kurtarılarak, güzel ülkemiz Türkiye’nin, Türk’e yeniden vatan yapıldığı tarihin adıdır 30 Ağustos…

Ve Sevgili Bursalılar;

Bugün geldiğimiz noktada yaşadığımız gaflet ve delalet örnekleri, ne acıdır ki içimizi acıtıyor, yüreklerimizi sızlatıyor.

Türk Milleti’ni muasır medeniyet seviyesine yükseltme sözünü vererek iktidar sorumluluğunu üstlenenlerin, Cumhuriyet tarihine ihanet edercesine, son derece kabul edilemez uygulamalara yönelmelerini; 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayramlarımızı unutturabilmek için türlü bahanelere sığınmalarını ibretle izliyoruz.

Bilinmelidir ki;

İYİ PARTİ olarak, bu iktidarın Cumhuriyetimizle ilgili gizli ajandasının farkındayız ve tüm değerlerimizi ortadan kaldırabilmek için atılan adımlarını dikkatle not ediyoruz.

Şundan kimsenin kuşkusu olmasın;

İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem idealiyle yerelde ve genelde iktidar hedefine cesur ve kararlı adımlarla ilerleyen İYİ PARTİ, ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en güçlü teminatıdır.

Bizler, Bursa işgal edildiğinde Yunan Komutan Sofokles’in, Osmangazi’nin türbesinde sandukaya ayağını dayayıp poz vererek zafer narası atmasını unutmadık, unutmayacağız.

Bizler, yok edilerek tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milleti’nin, kendi vatan topraklarında uğradıkları düşman mezalimini unutmadık, unutmayacağız.

Ve bizler Anadolu halkının uğradığı düşman zulmünü simgeleyen Meclis kürsüsündeki puşude-i siyah’ı, o kara örtüyü unutmadık, unutmayacağız.

Ve Milletimizin, Cumhuriyete olan sevdasının her geçen gün daha da güçlendiğini çok iyi bilen biz İYİ PARTİLİLER, Milli Bayramlarımızı unutmayacağız, unutturulmak istenmesine de asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu coğrafyayı kanlarıyla sulayarak bizlere vatan kılan tüm istiklal şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimizi de şükranla selamlıyoruz.

Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve yaşasın tüm Milli Bayramlarımız.

Büyük Türk Milleti’nin En Büyük Bayramı kutlu olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.