Bugün Üç Ayların İlk Günü; Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemi nedir?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Diyanet İşleri 2021 yılı dini günler takvimini yayımladı. Buna göre, 2021 yılında, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başladığı üç ayların başlangıcı 13 Şubat 2021 Cumartesi gününe denk geldi. Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.

RAMAZAN AYI 13 NİSAN 2021’DE BAŞLAYACAK

Miraç Kandili 10 Mart günü, Berat Kandili ise 27 Mart günü idrak edilecek. Ramazan ayı ise 13 Nisan’da başlayacak.

2021 YILIÜÇ AYLAR İÇERİSİNDE YER ALAN KANDİL TARİHLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 2021 yılında idrak edilecek kandiller şu tarihler:

18 Şubat 2021 Regaib Kandili

10 Mart 2021 Mirac Kandili

27 Mart 2021 Berat Kandili

ÜÇ AYLARDA YAPILACAK İBADETLER 

Üç aylarda en faziletli olan ibadetlerden birisi oruç tutmaktır. Oruç tutarak hem gün boyunca yaptığımız ibadetlere anlam yükler hem de diğer insanları daha iyi anlarız. Dinimizde belirli bir zamanda tutulan oruç sadece Ramazan ayına özeldir, yani bunun dışında üç aylar adı altında bir oruç şekli bulunmamaktadır. Ramazan ayının dışındaki üç aylarda oruç tutulmalıdır, fakat tamamı oruçlu geçirilmelidir diye bir hadis-i şerife rastlanmamıştır. Üç aylar Müslümanların kendilerini temizleme, toparlama ve iyileştirme ayı olduğundan dolayı yapılan ibadetler de bu yöndedir.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.