Bu ay 5. oldu ve bir polis daha canına kıydı! Özel Harekatçı vapurda başına sıktı

İstanbul’da görevli özel harekatçı olduğu öğrenilen polis Raşit Sağlam, iddiaya göre birlikte olduğu kadınla tartışması nedeniyle Heybeliada vapur iskelesinde beylik tabancasıyla canına kıydı.

Halk Tv’den Hazar Dost’un haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün çevik kuvvet biriminde görevli 3 buçuk aylık polis memuru Raşit Sağlam, birlikte olduğu kadınla yaşadığı tartışmanın ardından vapurun Heybeliada iskelesinde durduğu anda canına kıydı.

Polisin beylik tabancasıyla yaşamını sonlandırdığı belirtilen bilgi notunda, hayatını kaybetmesine neden olan kurşunun sekerek vapurda bulunan Suriyeli bir çocuğu yaraladığı belirtildi.

ARAŞTIRILMAK ZORUNDA

Konuyu geçtiğimiz günlerde Meclis’e taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan intihar eden polislerin hepsinin ortak noktasının meslek aşkı olduğunu belirterek, “Mesleğine aşık bu insanlar neden intihar ediyor? Bunu soruyoruz ama her seferinde AKP-MHP oylarıyla reddediliyor. Bir problem var burada. Bu işin arkası araştırılmak zorunda. Hepsi de mektup bırakıp intihar ediyor. En son Enes kardeşimiz mektubunda ‘mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen beni intihara sürüklediler’ diyor. Mesleğini seven herkesi ölüme sürükleyen sebep ne?” diye sordu. “Bu konunun üstünü örtmeye çalışıyorlar” diyen Bakan, “Şehit olan asker ve polis üzerinden hamaset yapıyorlar ama polisin, askerin dirisiyle ilgili sorunlarına çözüm bulmuyorlar. Neden bu kadar çok polis intihar etmesine rağmen bir problem olduğunu düşünmüyorsunuz. ‘Bunu reddettiğinizde bundan sonra intihar eden her polisin intiharından siz mesulsünüz’ demiştim. O yüzden bunlar intihar değil cinayet” ifadelerini kullandı.

Sadece ekim ayında 5 polis canına kıyarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde peş peşe gelen ve gündem oluşturan polis intiharlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamada bulundu.

İntiharların sebeplerini dörde ayıran Soylu, EGM’deki mobbing iddialarını görmezden gelerek intiharların evlilik çatışmaları ve ailevi sebepler olduğunu öne sürdü.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu olayların sebeplerine baktığımızda 2021 ve 2022 olaylarında, ilk sırada evlilik çatışmaları ve ailevi sebepler olduğunu görüyoruz. Geçen yıl ve bu yıl toplam 133 vakanın 30’u, evlilik ve ailevi sebeplerden kaynaklanmıştır. İkinci sıradaki sebep, ekonomik sebeplerdir, 39 vaka da bu şekildedir. Buradaki ekonomik sebeplerin detayında ise kripto para ve sanal bahis ve bunlara bağlı kayıplar, göze çarpmaktadır. Dördüncü sebep, psikiyatrik rahatsızlıklardır, bunun sayısı 17’dir. Beşinci sebep duygusal sebeplerdir, yani karşı cins tarafından reddedilme, ilişkinin yürümemesi gibi konulardır. Burada da toplam 9 vaka vardır.”

‘POLİS İNTİHARLARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİ’ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin polis intiharlarının araştırılması için verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Aktaran: Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.