Bize yapılsa zorumuza gitmez miydi? Kadıköy'de Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne saygısızlık!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nde dün gece saatlerinde skandal bir olay yaşandı. Kilise kapısına çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler tepki toplarken; olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önündeki meydanda toplanan bir grup dün gece saatlerinde çalan müzikle eğlendi. Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden oldu. İstanbul Valiliği olayı kınarken; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve bu kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KADIKÖY SURP TAKAVOR KILISESI

KADIKÖY’DE KİLİSEYE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, skandal olayı kınayarak şunları söyledi:

“Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.