Batı Trakya Türklerinin siyasal temsilcisi DEP Partisi, Camiye Yunan bayrağı asılmasını kınadı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan’da Batı Trakya Türklerinin siyasal temsilcisi olan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii minaresine bayrak asılması olayı hakkında bir açıklama yayımladı.

Batı Trakya Türklerine yönelik yayın yapan Gündem Gazetesi’nin aktardığına göre, DEB Partisi açıklamasında olayı “kışkırtıcı ve soru işaretleriyle dolu provokatif hareket” olarak nitelendirdi. DEB Partisi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“FAİLLERİN EN KISA SÜREDE BULUNMASINI BEKLİYORUZ”

“Meriç iline bağlı Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii’ne yönelik provokatif eylemi kabul edilemez bir hareket bir hareket olarak değerlendirdiğimizi kamuoyun bilgisine sunarız. Dimetoka Belediye Başkanının söz konusu eylem karşısında sürat ile hareket edip tepki göstermesi ve bu provokasyon karşısında duyarlılık göstermesi tarafımızdan olumlu karşılanmıştır.

Kışkırtıcı ve soru işaretleriyle dolu bu prokotatif eylemi gerçekleştiren fail veya faillerin en kısa sürede bulunması ve adalet önüne çıkartılmasını beklediğimizi ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla paylaşırız.” (QHA Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.