Azerbaycan ve KKTC  arasında dostluk ve kardeşlik bağları güçleniyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı ve Başkan yardımcısı Dr. Caner Karakuş, Kuzey Kıbrıs İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar ve Konsolos Çağrı Kalfaoğlu ile bir araya geldiler.

Azerbaycan ve KKTC arasındaki diplomatik ve kardeşlik ilişkileri konularından bahsedilen bu buluşmada Abdurahmanlı, KKTC’nin mavi vatan olarak Azerbaycan halkı için de önem arz ettiğinden bahsederek, KKTC ile Rum kesimi arasındaki sorunun kısa zaman içerisinde barış ve istikrar zemini altında olumlu sonuçlanması temennisinde bulundu.

.

Abdurahmanlı, KKTC’nin Nahçivan Özerk Cumhuriyeti yönetimi başkanı iken Haydar Aliyev tarafından 1992 yılında tanındığını, kısa zaman içerisinde de Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından devlet statüsünde tanınacağı dileğinde bulundu.

Bu samimi görüşmeyle Azerbaycan ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları da tazelenmiş ve dha güçlenmiş oldu.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.