150

Aydın İlimiz  ‘İstiklal Madalyası’na kavuşacak mı?

Aydın’a İstiklal Madalyası verilmesiyle ilgili olarak TBMM’ye sunulan ‘Kanun Teklifi’nin TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşüleceği öğrenildi.

Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 8 Eylül günü TBMM’ye, “Aydın İline İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi” sundu. Aydın’da da büyük dikkat uyandıran söz konusu teklif, 1 Ekim itibariyle TBMM İçişleri Komisyonu’na da gelirken, gözler komisyonda ne zaman gündeme alınarak görüşülmeye başlanacağına çevrildi.

Aydin Istiklal Madalyasina Kavusacak Mi Aydina Istiklal Madalyasi Verilmesi Icin Surec Basladi Kurtulusun Kenti Aydina Istiklal Madalyasi Umudu 610316 E0C84017Ba05A7B8Fdc113Ff4038Cbb2

UYGUN GÖRÜLÜRSE OYLAMAYA SUNULACAK

CHP’li Bülbül, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinin genel gerekçesinde, Aydın ilinin milli mücadele döneminde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yurt genelinde başlayan Kurtuluş Savaşı’na büyük katkı sağladığına vurgu yaparak kente İstiklal Madalyası verilmesinin yerinde olacağını vurgularken, sürecin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı da merak konusu oldu.

Aydin Istiklal Madalyasina Kavusacak Mi Aydina Istiklal Madalyasi Verilmesi Icin Surec Basladi Kurtulusun Kenti Aydina Istiklal Madalyasi Umudu 610316 A21227173222Bd44566F21E32F98090B

Söz konusu teklif, İçişleri önceki dönem Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlık yaptığı ve CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ile İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın da üyesi olduğu TBMM İçişleri Komisyonu’nda ilerleyen aylarda görüşülmesinin ardından uygun görülürse TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak yasalaşma sürecine girecek

Aydin Istiklal Madalyasina Kavusacak Mi Aydina Istiklal Madalyasi Verilmesi Icin Surec Basladi Kurtulusun Kenti Aydina Istiklal Madalyasi Umudu 610316 C0A06B3E6Adfdbc706C048Cceb9Aedbc

Aydın kamuoyunda büyük heyecana neden olan gelişme, kentin yerel yönetimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve Aydınlılar tarafından da yakından takip edilirken, ilerleyen süreçte çok sayıda kurum ve derneğin yanı sıra kentin ileri gelenlerinin de “Aydın’a İstiklal Madalyası yakışır” etiketiyle destek mesajları yayımlayarak bazı girişimlerde bulunması bekleniyor.

Aydin Istiklal Madalyasina Kavusacak Mi Aydina Istiklal Madalyasi Verilmesi Icin Surec Basladi Kurtulusun Kenti Aydina Istiklal Madalyasi Umudu 610316 34E433233Dd93F83F59382Bc729467F2

İstiklal Madalyası ile onurlandırılan ‘Milli Mücadele’nin Aydın kahramanları ‘ arasında Demokrasi Şehidi Merhum Başbakan Adnan Menderes ile birlikte Yörük Ali Efe, Miralay Şefik Aker, Mestan Efe, Efe Ayşe, Danişmentli İsmail Efe gibi önemli isimler yer alırken, TBMM’deki görüşmelerin ardından teklifin kabul edilmesi halinde Aydın ili de ülkedeki İstiklal Madalyası sahibi 4. il olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150