Ankara'da Ukrayna rüzgarı esti

Ankara’da Dünya Kültürleri Festivali gerçekleşti. 23 Eylül 2022’de başlayan festival kapsamında kurulan Ukrayna standı yoğun ilgi gördü. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi ile birlikte vatanlarını terk etmek zorunda kalan Ukrayna vatandaşları festivalde, Ukrayna’da yaşananları anlattı.

Dünya Kültürleri Festivali, Ankara Ankara CerModern’de renkli gösterilere, ülkelerin tanıtım organizasyonları ve çeşitli etkinliklere sahne oldu. Festival kapsamında açılan Ukrayna standı yoğun ilgi gördü. Stantta, Ukrayna’nın geleneksel Vışıvanka desenli kıyafetlerinin ve dans gösterilerinin yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın izleri de gözler önüne serildi. Ankara Ukrayna Derneği, tarafından açılan Ukrayna standında Ukrayna kültürü tanıtıldı. Festival kapsamında, Kırım Tatar halk danslarını icra eden Cıyın Ansamblı da sahne aldı.

Stant görevlileri, Kırım Haber Ajansına, Rus saldırıları sonucu Ukrayna’daki tahribatları anlattı.

“TÜRK HALKINA YOĞUN İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yoğun ilgi gören festival bugün de şarkılar ve danslarla sona erdi. Ukrayna geleneksel dans ekibi sahne aldı.

Kırım Haber Ajansı (QHA) festivalde yerini alan Ukrayna standında Ukraynalı vatandaşlara mikrofon uzattı. Kırım Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Ukrayna vatandaşı Miahpul Mirsaliyeva,” Ülkemizin fotoğraflarıyla savaşı yıkımını göstermeye ve Türk halkını bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Türk halkına yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada dayanışma içindeyiz. Ankara’da ikamet eden savaş mağdurları için Ukrayna geleneksel kıyafetleri satıyoruz. Burada topladığımız bağışı Ukrayna savaş mağdurlarına göndereceğiz.” dedi.

“RUSYA’NIN KAYBEDECEĞİNDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK”

Ukrayna vatandaşı olan İngilizce Öğretmeni Katerina Soloviy, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Günlükte köyümde bulduğum her şeyin fotoğrafını çekip daha sonra onun resmini çizdim. Köyümüzün ormanında bulduğum mermilerin resmini çizdim. Ben işgal altında yaşamamdım ama annem babam ve kardeşim yaşadı ve onların anlattığı şeyler korkunç. Belarus’tan havalanan her bir uçak aslında bizim evimizi üstünden geçip gitmişti. Köy olduğu için bombalardan kaçıp saklanabilecekleri bir bina ya da bodrum katları yok evler tek katlı. İnsanlar bombaları açtığı yerlerde saklanıyorlar. Çok yakın bir aile dostumuz eşiyle beraber işgalden kaçmaya çalışırken mayına denk geldi maalesef hayatını kaybetti. Ben zafere çok inanıyorum çok büyük kayıplar vererek zafere ulaşacağız. Rusya’nın kaybedeceğinden hiç şüphem yok” dedi.

Dünya Kültürleri Festivali, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsünün desteği ile Ebrişem Gallery’nin organizasyonuyla Ankara CerModern’de gerçekleşti.

Festival kapsamında, Kırım Tatar halk danslarını icra eden Cıyın Ansamblı da sahne aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.