AKP'den Esad'la görüşme sinyali... Yazıcı: "Türkiye'nin Şam yönetimi ile diyalog kanalının açılmasına olumlu bakıyoruz"

“Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Şam yönetimi ile görüşme ihtimaline ilişkin bir soruya yanıt verirken diyalog kanalının açılmasına olumlu baktıklarını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin 21’inci yıldönümü sebebiyle Haber Global’e konuştu. 

T24'ün haberine göre MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Şam yönetimi ile temas kurulabileceğine ilişkin mesajı da sorulan Yazıcı, "Uluslararası ilişkilerde sorun çözücü en önemli faktör diyalog kanalıdır. Bugüne kadar çok sınırlı ölçüde en direk yürütülüyordu. Bugün biraz daha seviyenin yükselmesi inşallah ilerde bu trendin daha da yükselmesi ile oluşacak ortam Suriye'de 11 yıllık bataklığın sona ermesine vesile olur" dedi. 

Yazıcı, “Liderler bazında da bir görüşme olabilir mi?” sorusunu, “Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” diye yanıtladı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir telefon görüşmesi yapabileceği iddiası yer almıştı.

İddiadan kısa süre sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Türkiye ve Suriye arasında istihbaratlar arasında görüşmelerin başladığını dile getirdi. Çavuşoğlu’nun açıklamasından Türkiye’nin kontrolündeki Azez’de cihatçılar Türk bayrağı yaktı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de Çavuşoğlu’nun açıklamalarına ilişkin olarak, “Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.