A Takımında Yer Alamayan Soylu ve Akar'ın Yeni Görevleri Belli Oldu

Soylu ve Akar’a TBMM’de yeni görev...

İçişleri Bakanlığı görevini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya teslim eden Süleyman Soylu'nun yeni makamı merak konusu olmuştu. Süleyman Soylu, 28.Dönem Milletvekilleri Genel Seçim sonuçlarının ardından milletvekili seçildi. Süleyman Soylu, AKP İstanbul 2. Bölge'den milletvekili oldu.

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında bakan kalmak istedikleri konuşulan ancak siyasi hayatlarına AKP milletvekili olarak devam eden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın neden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın A Takımı'nda kalamadıkları sorusunu yorumlamış, "Her iki siyasetçinin ümidi de son dakikaya dek sürdü ama Erdoğan 3 Haziran’da ilan ettiği kabinede ve başka ifadeyle yeni A-takımında onlara yer vermedi" demişti.

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Meclis’te yeni görev verildi.

Gazete Pencere'nin TBMM’den edindiği bilgiye göre 29. dönemde İhtisas Komisyonları Başkanlıkları’nda, Soylu, İçişleri Komisyonu Başkanı, Akar da Milli Savunma Komisyonu Başkanı olarak görev yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.