8 Mart "Feminist Gece Yürüyüşü" için ilginç pankartlarla Taksim'de toplandılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul'da kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de bir araya geldiler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar çeşitli şehirlerde yürüyüşler düzenlendi.. İstanbul Taksim'de de 19. Feminist Gece Yürüyüşüne geçildi. 

Eyleme yine salgın nedeniyle katılmayacak olanlar için ise “online yürüyüş” etkinliği düzenlendi.. Buna göre Twitter üzerinden #8MarttaTaksimdeyiz etiketiyle yapılan paylaşımlara göre feministgeceyuruyusundeyiz.com’da online bir harita yayımlandı.

18.36 - Kadınlar, Sıraselviler Caddesi'nde halaylar çekerek eylem saatini beklediler. Yürüyüşe katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da var.

18.00 - İstanbul’da kadınlar Taksim Sıraselviler’de toplanmaya başladı. Kadınların Sıraselviler'den tünele doğru yürümeleri planlanıyor. 18.30'da başlaması beklenen yürüyüş nedeniyle polis İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yolları kapatmış durumda.

Kadınlar, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atarken ellerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' pankartları taşıyor. 

Sputnik Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.