6 Şubat'tan bu yana 53 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 53 kişiyi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Hatay'daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Anadolu Ajansı Editör Masası programının konuğu olarak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve ardından yaşanan süreç ile terörle mücadele konusunda açıklamalar yaptı.

"53 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin Anadolu Ajansına verdiği demeçte, "Terör örgütü PKK tarafından 6 Şubat'tan itibaren 8 taciz ve saldırı oldu. Sessiz kalmamız söz konusu değil, gerekli karşılık verildi, 53 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin deprem bölgesindeki faaliyetlerine ilişkin de değerlendirme yapan Bakan Akar, "Bu deprem döneminde 35 ve 36 günde dahi terörle mücadelemiz aralıksız devam etti, ediyor. Hudut güvenliğimiz devam ediyor. Semalarımızda ve denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizin korunmasıyla ilgili hava ve deniz kuvvetlerimizin faaliyetleri devam ediyor" açıklamasını yaptı.

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Diğer yandan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından hayatını kaybeden Milli Savunma Bakanlığı personeli hakkında bilgi veren Bakan Akar, kışladaki binanın zarar görmesinden dolayı 3 Mehmetçiğin şehit olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bir Mehmetçiğin de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü vurguladı.

Bakan Akar, "Toplamda 103 personelimiz, silah arkadaşımız, mesai arkadaşımız hayatını kaybetti" dedi. Yaklaşık 70 yaralıdan 62'sinin taburcu olduğunu, personelin 3 bin 695 yakınının da bir şekilde bu depremlerden olumsuz etkilendiğini kaydetti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.