21 yıl önce yazılan mektup, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a ulaştırıldı

PTT tarafından 2002 yılında başlatılan "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında İTÜ Uzay Mühendisliği Mezunu İpek Kışlalı'nın mektubu, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi, bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a ulaştırıldı.

Türkiye, bu sene Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayarak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andı. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından 2002 yılında başlatılan "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" bugün büyük bir ilgi uyandırıyor. Cumhuriyetin 100. yılı için geçmişten bugüne yazılan mektuplar posta yoluyla 29 Ekim'de sahiplerine ulaştırıldı.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE MEKTUP 

PTT'nin ulaştırdığı binlerce mektuptan biri daha bugün dikkat çekti. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu İpek Kışlalı isimli vatandaşın, Temmuz 2002'de Nobel Barış Ödülü sahibi Türk bilim insanına ithafen yazdığı mektup yerine ulaştı. Mektup, 2015 senesinde Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar'ın eline ulaştırıldı. ABD Kuzey Karolina Üniversitesi'nde görev yapan Sancar, mektubu Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nde açtı. 

"21 YIL ÖNCESİNDEN TÜRK BİLİM İNSANINA MERHABA!"

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"21 yıl öncesinden merhaba!

Her geçen günle bilimde aralanan kapılar yenileniyor. Ne var ki bugün, 2002'de Türkiye'mizin bilimdeki adımlarının ne kadar aheste olduğunu görerek, gelecekteki durumumuzu merak etmekle yetiniyoruz. Bu mektup elinize geçtiğinde bilimde adımlarımızın hızlandığını, uluslararası saygınlığımızın arttığını bilerek gururlanabiliriz. İnsanlığın geleceğine katkıda bulunan bir Türk'ün Nobel ödülüyle taçlandırılmaya aday olmasından dolayı duyduğumuz derin mutluluğu size hatırlatmak isterim. Bu vesileyle milletimizin ve insanlığın yararına yapmakta olduğunuz bilimsel çalışmalar ve Nobel'i Türk bilim insanlarına yaklaştırdığınız için sizi yürekten tebrik etmeyi bir borç biliyorum. Ayrıca 100. yılın verdiği coşkuyla Cumhuriyet Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Geçmiş ve gelecek nesillerimizde bilim adına emeği geçen Türk milletinin fertlerine siizn aracılığınızla teşekkür ediyorum.

Bilimde, daha nice buluşta, Türk insanın imzasını görebilmek dileğiyle..."

NOBEL KİMYA ÖDÜLÜ SAHİBİ PROF. DR. AZİZ SANCAR TEŞEKKÜR ETTİ

Mektubu byük bir dikkatle okuyan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim adına arzularını kaleme alan İpek Kışlalı'ya teşekkür etti. Sancar, "İpek Hanım'a bu içten mektubu için çok teşekkür ederim. İnşallah bir gün görüşebilme fırsatımız olur. Türkiye'mizin bilim alanındaki durumunu konuşur ve bilimde gerçekten önemli adımlar attığımız, Batı ülkeleri seviyesine yaklaştığımızı konuşuruz" dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.