18 Aralık 2002'de menfur bir saldırıyla katledilen Necip Hablemitoğlu törenle anıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

202 Yılında Ankara'da menfur bir silahlı saldırıya maruz kalan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, kabri başında düzenlenen tören ile anıldı.

Hablemitoğlu, bugün ölüm yıldönümü nedeniyle Karşıyaka kabristanındaki kabri başında anıldı.   

Törenden eşinin kabrine çiçekler bıraktıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Şengül Hablemitoğlu şöyle dedi:

"O kadar çok ölüm var ki Necip Hablemitoğlu gibi. Sonra her ölüm acı bir hikayeye dönüşüyor. Türkiye'nin utancı oluyor. Türkiye'nin karanlık cinayetler tarihi var. Bu karanlık cinayetler tarihi, Türkiye'nin insanları için bir yük. İnsanca düşününce bizim aklımız almıyor. Olup bitenler ne bizim ne de bu ülkenin yazgısı. Kabul etmiyorum. Necip Hablemitoğlu yazmasın, konuşmasın, sussun diye yok edildi. Ne hakla? Hangi hakla? Kim karar verdi?"

20201218-2-45923071-60747362-web.jpg

Hablemitoğlu,  "Soruşturmanın zaman aşımına bırakıldığını biliyorduk. Sonra 2016'ya geldik, soruşturma sil baştan başladı. Kesin olarak anladık ki kimse bir şey yapmamış o güne kadar. Cinayetin üzerinden 14 yıl geçmişti ve hiçbir şey yapılmamıştı. Biz bir babayı, eşi, arkadaşı, üniversite hocasını kaybettik. Bizden çalındı. Dilerim bu kirli yapı, adı her neyse bir gün paramparaça olur" ifadelerini kullandı. Anmaya Hablemitoğlu'nun ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Foroğraflar: A.A.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.