Türkiye İran ilişkileri gelgitlerle doludur. Kimi zaman yakın ilişkiler sağlanırken zaman zaman ilişkilerde soğukluklar oluşabilmektedir. Oysa Türkiye İran ilişkilerininin dostane daha yakın ve verimli hale gelmesi iki ülke için de son derece önemlidir.

İran yarım asırdan fazla ABD ve müttefiklerinin ambargosu içinde yaşamak zorunda bırakılmış bir ülkedir. İran uzun süreli uygulanan ambargolara boyun eğmemi,ş gelişimini yavaş da olsa sürdürmüştür.

İran'da 19 Haziran da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmış, Türkiye dostu olarak bilinen İbrahim Reisi yüzde yetmişler seviyesinde bir sonuçla seçimleri kazamış ve halkın büyük teveccühü ile İran'a Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Türkiye-İran işbirliğinin önemine inanan birinin İran'a Cumhurbaşkanı olması sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri için de barışın sağlanmasına da katkı sunması umudunu barındırmaktadır.

İran Türkiye kadim komşu iki ülkedir. İran'da önemli oranda Türk nüfusunun da yaşamakta olduğu ayrı bir öneme sahiptir.

Sayın İbrahim Reisi Türkiye dostu olarak tebarüz etmiş. Hazırlayıp sunduğum Vizyon programına seçimin arefesinde katılan baş danışmanlarından Mohammed Hikmetnia ve Muhammet Sasani gibi Türkiye dostu yakın çalışma arkadaşları bundan böyle bölge ülkeleri ve insanlık için çok hayırlı hizmetlerin yapılacağı hususunda büyük umutlar doğurmuştur.

İran'da iş başına gelen yöneticiler İran'da Türkiye aleyhine oluşturulmak istenen algı operasyonlarına geçit vermemeleri zorunludur.

Merhum Erbakan'ın da dediği gibi "ihtilaflardan değil müştereklerden hareket edilmelidir."

Türkiye'de gene İran hakkında "mezhepçilik" eksenli tartışmalarla oluşturulmak istenen havayı müsbet yönde geliştirmeleri ihtilafları değil müşterek yanları ön plana çıkarmaları iki ülke için de son derce önemlidir.

İki ülke arasındaki soğukluktan başta ABD ve şer güçler memnun olurlar ve iki ülke aleyhine kullanmaktan geri durmazlar.

Türkiye ile İran'ın yapabileceği hizmetlerin en başında ise emperyalist siyonistlerin sömürü aracı dolar borç sarmalından ülkelerin kurtarılması ve bu hususta öncülük etmeleri ve sorumluluk üstlenmeleri tarihi hizmet olacaktır. Bunun için Merhum Erbakan'ın Başbakanlığı sırasında kendi öncülüğü ile hayata geçirilen D8 kuruluşunun iki ülke ve üye ülkeler arasında bir an önce daha aktif hale getirilmesi gerekmektedir. D8 üyesi ülkeler başta olmak üzere Merhum Erbakan'ın ortaya koyduğu D8/D60/D160 hedefine uygun olarak genişletilmesi ile başta ABD ve onun yandaşları tarafından İslam ülkeleri üzerindeki borç sarmalı, ambargo tehdit ve uygulamaları boşa çıkarılacak D8 ülkeleri aralarındaki ticareti takas yöntemi ile gerçekleştirerek hem para trafiği engeli kaldırılmış hem de borç ve dolara bağımlılık kısmen, zaman içinde ise tamamen ortadan kaldırılabilecektir.

Bir başka yapılması gereken önemli kuruluş ise ULUSLARARASI HABER AJANSI kurulması olacaktır. Halkı Müslüman ülkeler kendi haber ajanslarını kurmazlarsa siyonist merkezli haber ajanslarının yalan ve algı oluşturmak üzere hazırladıkları haberler ile yanıltmaya devam edeceklerdir. Hiç vakit kaybetmeden kendi ULUSLARARASI HABER AJANSIMIZI kurmamız zaruret kesbetmektedir.

İlişkilerin geliştirilmesi Türkiye İran ve komşu ülkeler ile halkı Müslüman ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olacaktır.

İran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının iki ülke ve bölge ülkeleri ile barışa katkı vermesini dilerim. Tekrar Sayın İbrahim Reisi ve çalışma arkadaşlarını tebrik eder Türkiye ve İran için olduğu gibi bölge ülkeleri ve mazlum milletlerin hayrına işler yapmalarını el birliği ve güç birliği ile hem bölgemizde sürdürülen vekalet savaşlarını önlemeleri olmalıdır.

Ayrıca Çin tarafından Doğu Türkistan'da kardeşlerimize uygulanan soykırıma, işkenceye, organ hırsızlığı ve asimilayona son verilmesini sağlamak için Türkiye ve İran'ın Çin için hayati öneme sahip stratejik ülkeler olduğu da göz önünde bulundurularak Çin makamları nezdinde gereğini yapmaları zulme sessiz kalmamaları ZULMÜ DURDURMALARI vicdani insani ve kardeşlik görevidir.

Kurban bayramınızı tebrik eder İslam alemi ve insanlığa hayırlara vesile olmasını Doğu Türkistan'da, Yemen'de, Filistin ve nerede mazlum ve mağdur varsa kurtuluşuna vesile olmasını canı gönülden dilerim.

Kalın sağlıcakla

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.