TFF, Kadınlar Süper Ligi esaslarını açıkladı (Yabancı sayısı, yaş sınırı)

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2022 sezonunda uygulanacak Kadın Futbol Ligleri’ne dair genel esasları açıkladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni sezonda Kadınlar Süper Ligi, Kadınlar 2. Ligi, Kadınlar 3. Ligi, 17 Yaş Altı Kızlar Türkiye Şampiyonası, 15 ve 13 Yaş Altı Kızlar Yerel Şampiyonalarının oynatılmasına, Kadınlar 1.Ligi'nin ise düzenlenmemesine karar verildi.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Kadınlar 1. Liginde mücadele eden 16 takım ile en üst profesyonel ligde bulunan kulüpler arasından kriterleri sağlayan ve lige katılım başvurusunda bulunan 8 takımın katılımıyla, 2021-2022 sezonundan itibaren kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kadınlar Süper Ligi kurulmuştur." denildi.

Kadınlar Süper Ligi’nde maçlar 12'şer takımdan oluşacak 2 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak.

Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar ise play-out müsabakalarında karşılaşacak.

KADINLAR SÜPER LİGİ AÇIKLAMASI

"2020-2021 sezonunda Kadınlar 1. Liginde mücadele eden 16 takım ile en üst profesyonel ligde bulunan kulüpler arasından kriterleri sağlayan ve lige katılım başvurusunda bulunan 8 takımın katılımıyla, 2021-2022 sezonundan itibaren kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kadınlar Süper Ligi kurulmuştur.

Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon müsabakaları yapılacak kura çekimi ile belirlenecek 12’şer takımdan oluşacak 2 grupta çift devreli lig usulü şeklinde oynanacaktır.

Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar play-out müsabakaları oynayacaklardır.

Kadınlar Süper Ligi’nde 31.12.2005 ve öncesi doğumlu futbolcular yer alabilir.

Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan kulüpler tüm sezon boyunca en fazla 6 (altı) yabancı futbolcuyu kulüplerine tescil ettirip müsabakalarda oynatabileceklerdir. Kadınlar Süper Ligi’ne katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulların sağlanması halinde sezon sonunda iade edilmek üzere 25.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur."

SÜPER LİG'DEN 6 KULÜP YENİ SEZONDA LİGDE OLACAK

TFF Yönetim Kurulu, daha önce yaptığı açıklamada Süper Lig'den 6 kulübün kadın futbol takımının yeni sezonda en üst ligde yer alacağını açıklamıştı.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

"Bu çerçevede federasyonumuza yazılı başvuruda bulunan Altay, Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Süper Lig kulüplerimizin kadın şubelerinin belirlenecek kriterleri sağlamaları koşuluyla yeni oluşturulacak en üst Kadınlar Ligi'ne alınmasına karar verilmiştir. Liglerin düzenlenmesi, yapısı ve statülere dair hazırlıklar en kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulacaktır." (Ntv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.