"Terim ne yapmak istiyor?"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Galatasaray-Gaziantep FK maçının ardından spor yazarlarının yorumları...

Vurdu mu oturtuyor | Rakip takımın hocası olsam, karşımda Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Barış Alper gibi "uçurtmaları" gördüğümde tedirgin olurum, huzurum kaçar… Adamların ele avuca sığması mümkün değil… Alan markajı yapsan çaresiz, adam markajı yapsan, hızlarına- kıvraklıklarına karşı koyma şansın yok… Erol Hoca bu “uçurtmalara“ karşı çareyi savunmaya üçlü stoper çekip (Coulker, Ertuğrul, Djilobodji) bir geri beşli duvarı kurmakta buldu… Başarılı da oldu… Galatasaray, rakip savunmada iğne deliği bile bulamadı… Galatasaray, Süper Lig’in üstünde bir hızla oynamasına ve çok hareketli olmasına rağmen, kaleci Günay’ı yere bile yatıramadı… Bir Halil, bir Kerem şutu "karavana" yazdıktan sonra, Morutan’ın kepçe gibi sol ayağı ilk yarı sonucunu ilan etti… (Şansal Büyüka-Milliyet)

Galatasaray'ın önü açıldı | Gaziantep maçı belki de bu sezon Galatasaray’ın en önemli karşılaşmasıydı. Fenerbahçe ve Beşiktaş puan kaybederken, sen galip gelip dokuz puan birden kazanıyor, rakiplerinle puan farkını kapatıyorsun. Gerçekten müthiş bir galibiyet... Terim bütün futbolcuları kullanmak istiyor. Bunda da haklı... İlk yarı etkili olamayan Barış Alper Yılmaz’ın yerine hepimizin unuttuğu Feghouli’yi ikinci yarının başında oyuna aldı. Cezayirli futbolcu da karşılaşmaya damgasını vurdu. Futbol aklı olarak şu an Cim-Bom’un kadrosu içinde ilk sırada gelen oyuncu Feghouli’dir.

Morutan harika bir gol attı. Elinle atsan, topu oradan gol yapamazsın. Bilhassa sol ayağı müthiş. Kendisi genç bir futbolcu. Maç oynadıkça bu yeteneklerini daha çok geliştirecek. Şu an defansa bakıyorum. Marcao ve Nelsson’un anlaşmaları, hamleleri, tek kelimeyle harika. Hele Marcao dün gecenin kesinlikle yıldızıydı. Kalesini öyle bir savunuyor ki, bravo... Helal olsun demek lazım. Nelsson da daha yeni yeni alışıyor. Her hafta üzerine koyarak gidiyor. Muslera da toparlandı, yani savunmada bir sorun kalmadı. (Osman Şenher-Milliyet)

Golcü kim! | Şampiyon olmak istiyorsan kulüben güçlü olacak" derler; doğrudur da… Fakat bu cümlenin sahada güçlü bir oyunu olan iyi bir ilk on bir varken sarf edilmesi esastır. Fatih Hoca maç önü demecinde sahaya sürdüğü takımın gençliğine dikkat çekerken devre arasını minimum zayiatla görmek istediğini bir kez daha gizlemedi. Terim'in, daha önce de çok eleştirilen, Ocak ayına dikkat çeken açıklamasını tekrarlaması hayli enteresandı. Hoca demek ki şu an elindeki kadroya pek güvenmiyor. Morutan, 45+'da o muazzam golü atmasaydı muhtemelen ikinci yarıya başlamayacak isimlerden biri olacaktı. Bu denli iyi bir şutorün gerekirse kişisel antrenörle mevcut performansının üzerine koyması için ne gerekiyorsa yapılması lazım. (Serkan Korkmaz-Fotomaç)

Terim ne yapmak istiyor? | Galatasaray’da Fatih Terim’in takımdaki gençleştirme ısrarı devam ediyor. İki golcüsü Diagne ve Mohamed Mostafa’yı kulübede oturtup Halil Dervişoğlu ile başladı maça. Feghouli ve Babel gibi iki uluslararası ‘eski’ yıldız da Terim’in yanındaydı! Buna karşın genç Barış sahadaydı. İki Rumen Morutan ve Cicaldau ile Kerem ile maç tahtasına ilk yazılan isimlerdendi artık.

Galatasaray "deplasman kadrosu” ile çıkmıştı sahaya ama rakibi kendi yarı alanında mahkum bırakan bir baskıyla oynadı. Gençlerin iştahı ile Gaziantep savunması üzerine yüklendi, konuk ekip de kapandıkça kapandı. Gaziantep oyunu kendi yarı alanında kabul edip başarılı bir savunma yapınca, Galatasaray’ın süratli isimleri kendilerine boş alanlar bulamadı. Sarı-Kırmızılılar tercih edilen 11 ile oyun anlayışları arasındaki farktan dolayı pozisyon bulmakta zorlandı. Devre biterken gelen Morutan’ın golü, Galatasaray’ı rahatlatan olaydı. (Bülent Tuncay-Karar)

Piyango vurdu! Galatasaray için resmen fırsat haftası oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yenildiği haftada Cim-Bom, Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-0 yenerek haftayı çok kârlı kapattı. NEF Stadı’ndaki maça 24.8 gibi oldukça genç bir kadro ile sahaya çıkan Aslan, perdeyi 45+3’te Murutan fantastik golüyle açtı. İkinci yarı oyuna giren Feghouli müthiş işler çıkardı. Cezayirli, Kerem Aktürkoğlu’na çok klas bir asist yaptı. Bu sezon istediği süreleri alamayan Feghouli adeta dün hayata döndü.

Galatasaray bu değerli galibiyetle lider Trabzonspor’un farkı daha da açmasına izin vermedi. Cim-Bom, genç ve dinamik kadrosuyla yarışa tutundu. Galatasaray’da Marcao-Nelsson ikilisi savunmada geçit vermezken, özellikle Marcao ikili mücadelelerdeki performansıyla geceye damgasını vurdu. (Nevzat Dindar-Skorer)

Tuzaklar | Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kaybettiği, Trabzon'un kazandığı haftada Galatasaray'ın tek düşüncesi Gaziantep maçından 3 puan almaktı. Gaziantep'in sezon başından beri deplasmanda kötü performansı vardı. Erol Bulut sezon başında 3'lü dizilişle lige başlamıştı. Sonra 4'lüye döndü, tekrar uzun haftalar sonra Galatasaray karşısında topu rakibe bırakıp 5-3-2 gibi sahada konumlanmayı düşündü. Hem oyunun merkezini hem kenarlarını kapatmak düşüncesindeydi. Sarıkırmızılılar da 4-1-4-1 gibi dizildi.

Berkan'ın Alanyaspor'da merkez orta saha oynadığı yere çekilmesi hem onun hem takımın performansına olumlu yansıdı. Orta sahayı iyi organize ettiği gibi Nelsson ve Marcao'ya Antepli oyuncular baskı yaptığında aralarına girerek üçlü hat oluşturdu. O baskıdan savunmanın daha doğru çıkmasını sağladı. Morutan'ın sezon başından beri dile getirdiğim gibi daha içerde 8 numara profilinde oynaması da orta sahada topa daha fazla sarıkırmızılıların sahip olmasını sağladı. Santrfor arkasında on numara pozisyonunda daha olumlu katkı vereceğini düşünüyorum. (Reha Kapsal-Fotomaç)

Ntvspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.