"Tam da Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan bir oyuncu profili..."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

"Fenerbahçe bu sene ligde şansını kovalarken, bu sezon taze çıkmış Konferans Ligi için ciddi bir hedef koyabilir. Kalan rakiplerin gücü, iddialı olabilecek kulüplerin bu ligde yaşayacağı konsantrasyon kaybı Fenerbahçe'nin düşündüğünden de fazla ilerleyebileceği bir ortamı sunabilir.Elbette bunun için önce bir Avrupa hedefi koymak gerekir.Ligde şansınızı zorlayıp, lideri kovala. Avrupa'da final hedefi koy.Türkiye Kupası'nı al. İnanın Fenerbahçe'yi uzun süredir girdiği tünelin karanlığından aydınlığa çıkarır.Umarım dünkü görüntü sadece formalite maçı olmasından kaynaklanmıştır. Yoksa hiç öyle bir hedef koyacak görüntüde değillerdi." (Mustafa Sapmaz - Akşam)

İkinci yarı daha dengeli bir oyun oynansa da Fenerbahçe'de gerçek bir kanatbekinin eksikliği hissedildi. Ferdi ve Osayi, kanatbekine sonradan dönüştürülmüş oyuncular ve özellikle Fenerbahçe maç boyunca Ferdi’nin eksikliğini çok hissetti. Rakipte ise bu diziliş için biçilmiş Kostiç vardı. Belki Kadıköy’de kariyerinin en iyi 10 maçından birisini oynamadı ama mevkisel rol olarak tam da Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan bir oyuncu profili Kostiç. Fenerbahçe’ye Konferans Ligi’nde başarılar. Fenerbahçe’nin belki Perreira’nın iddia ettiği gibi UEFA şampiyonu olacak kadar güçlü bir takımı yok ama bu gruptan çıkabilecek güçte bir takımı da vardı! (Ali Ece - Fanatik)

Fenerbahçe Frankfurt'a karşı topun da oyunun da hakimiyetini eline alamadı. Koca ilk yarı boyunca Frankfurt ceza sahasında sadece 3 kez topla buluşan Vitor Pereira'nın öğrencileri tek isabetli şutta golü buldu bulmasına ama hücum setlerindeki aksaklıklar fazlaca göze battı. Portekizli hocanın bundan sonraki süreçte öncelikli olarak hücumdaki akışkanlık sorununu çözmesi gerekiyor. İki kanadı tek oyuncuyla oynadığından rakip sahada çoğalma sorunu yaşayan Fenerbahçe için geçiş oyunu 1. plansa bu şampiyonluk yarışı için yeterli olmaz. Ayrıca taraftar da bu işin bir parçası ve takımından coşkulu iç saha oyunları bekler, tıpkı Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi. Dün gece Frankfurt'a karşı 90 dakika boyunca sadece 5 kez ceza sahasında topla buluşmuş olmak çözülmesi gereken bir sorun. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne belki kaçırdığı iki penaltıyla veda etti, artık Konfederasyon Kupası'nda ilerleyecek. Ne var ki, ligde Vitor Pereira'nın çok daha fazlasını yapması gerekecek. (Serkan Akcan - Fanatik)

Ntv

Anahtar Kelimeler:
FBFenerbahçe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.