Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı

Fenerbahçe, başkan Ali Koç döneminde yaptığı transfer satışlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Arda Güler'i Real Madrid'e 20+10 milyon Euro karşılığında gönderen Fenerbahçe, başkan Ali Koç'un görev sürecinde yaklaşık 140 milyon Euro'luk transfer satışı gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Ali Koç'un başkanlık döneminde henüz şampiyonluk yaşayamazken, transfer satışı konusunda büyük bir başarı yakalanmış durumda. Bu dönemde yaklaşık 140 milyon Euro'luk transfer satışı gerçekleştirirken, zincirin son halkası Arda Güler ile atıldı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 3. Foto

İşte Fenerbahçe'nin Ali Koç'un başkanlığı döneminde yaptığı transfer satışları:

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 4. Foto

1- Vedat Muriqi | Fenerbahçe 5.6 milyon Euro'ya Rizespor'dan transfer ettiği Vedat Muriqi'yi Lazio'ya 21 milyon Euro karşılığında satmıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 5. Foto

2- Arda Güler | Sarı-Lacivertliler, genç yeteneği Arda Güler'i 20 milyon Euro bonservis ve 10 milyon Euro bonus karşılığında Real Madrid'e gönderdi.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 6. Foto

3- Kim Min-jae | Fenerbahçe, Beijing Guoan'dan 3 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Kim Min-jae'yi 1 yıl sonra 18.05 milyon Euro'ya Napoli'ye satmıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 7. Foto

4- Eljif Elmas | Sarı-Lacivertliler sadece 180 bin Euro'ya kadrosuna kattığı Eljif Elmas'ı 16.2 milyon Euro karşılığında Napoli'ye göndermişti.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 8. Foto

5- Josef de Souza | Ali Koç'un göreve geldiği ilk haftalarda Josef de Souza 12 milyon Euro karşılığında Al-Ahli'nin yolunu tutmuştu.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 9. Foto

6- Giuliano | Brezilyalı futbolcu da tıpkı Josef gibi Ali Koç'un başkanlığının ilk haftalarında Fenerbahçe'den ayrılmıştı. Giuliano 10.5 milyon Euro karşılığında Al-Nassr'a transfer olmuştu.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 10. Foto

7- Bruma | Fenerbahçe zorunlu satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Bruma'yı 6.5 milyon Euro karşılığında Braga'ya gönderdi.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 11. Foto

8- Jailson | Fenerbahçe'nin o dönem tartışılan isimlerinden Jailson da 4.5 milyon Euro'ya DL Pro'ya satılmıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 12. Foto

9- Allahyar Sayyadmanesh | Fenerbahçe çok şey beklediği Allahyar'ı, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'ye 4.5 milyon Euro karşılığında göndermişti.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 13. Foto

10- Mergim Berisha | Fenerbahçe, Alman golcüsü Mergim Berisha'yı Augsburg'a satın alma opsiyonuyla kiralamış ve Bundesliga temsilcisi 4 milyon Euro karşılığında oyuncunun bonservisini almıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 14. Foto

11- Ozan Tufan | Fenerbahçe'nin büyük yatırım yaptığı isimlerden biri de Ozan Tufan'dı. Sarı-Lacivertliler geçtiğimiz sezon başında Ozan Tufan'ı Hull City'ye 3 milyon Euro karşılığında göndermişti.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 15. Foto

12- Marcel Tisserand | Sarı-Lacivertliler Demokratik Kongolu stoperi 3 milyon Euro'ya Al-Ettifaq'a satmıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 16. Foto

13- Fernandao | Brezilyalı forvet, Ali Koç'un başkanlığının ilk haftalarında 2.55 milyon Euro karşılığında Al-Wehda'nın yolunu tutmuştu.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 17. Foto

14- Michael Frey | Fenerbahçe tartışılan forveti Michael Frey'i 2 milyon Euro'ya Royal Antwerp'e satmıştı.

Tam 140 milyon Euro; Ali Koç'tan rekor transfer satışı  - 18. Foto

15- Mame Thiam | Sarı-Lacivertliler, Mame Thiam transferi için Kayserispor'dan 1.5 milyon Euro bonservis geliri elde etmişti.

Ntv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.