Süper Lig'de 2020-21 sezonunun şampiyonu BEŞİKTAŞ!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Göztepe’yi 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Galatasaray ile olan averaj farkını muhafaza etmeyi başardı ve şampiyonluğa kavuştu.

Süper Lig'de 2020-21 sezon sonunda Göztepe ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, attığı 2 golün sonucunda 16. defa şampiyonluğunu ilan etmiş oldu..

Beşiktaş’ın gollerini 10. dakikada Domagoj Vida ve 69. dakikada Rachid Ghezzal kaydettiler. Göztepe'nin tek golünü de 24. dakikada Alpaslan Öztürk attı.

Hoca Sergen Yalçın, Teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazanmış oldu.  

Galatasaray da Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmesine rağmen yarışı ikinci sırada bitirdi.

İlk yarıyı Adem Büyük'ün golüyle 1-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda , Halil Dervişoğlu, Ryan Babel ve Oğulcan Çağlayan 'ın golleriyle 3-1 kazandı ancak bu skor Galatasaray'ı puan ve averaj yönünden bulunduğu pozisyondan kurtarmadı.

Böylece sezon sonucunda Galatasaray  84 puan ve +44 averaj da kalınca, Beşiktaş 84 puan ve +45 averajla şampiyonluğa kavuşmuş oldu.

Beşiktaş için şimdi sıra Türkiye Kupası'nda.

Beşiktaş, Antalyaspor’u finalde mağlup etmeyi de başarırsa 2008-09 sezonundan sonra bir kez daha iki kupayı da hak etmiş olacak.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.