Spor yazarları, Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Dün Beşiktaş’ın yaptığı hemen her olumlu aksiyonun içinde olan Emirhan’a ekstra parantez açmak lazım. Genç adam dün iki santrforun arkasında serbest oynadı, zaman zaman Sergen Yalçın izleri taşıyan soğukkanlılıkta işler yaptı. Bir gol attı, bir penaltı kazandırdı, bir topu direkten döndü. Arkadaşları biraz dikkatli olsa asisti de olacaktı genç adamın. Nazar değmesin, Emirhan’ı izlemek gerçekten büyük bir zevk." (UĞUR MELEKE - HÜRRİYET)

"Üçü bir arada!.. Hızlı kahve değil, Beşiktaş’ın üç stoperi Welinton, Vida, Montero, aynı anda sahada… Önder Karaveli hoca da evde omikron karantinasına katılınca, Rize’de teknik direktörlük vekaleti 34 yıl önceki emektar santrfor Halim Okta’ya geçiyor. Beşiktaş futbol akademisinin başındaki hoca, sahaya 5-3-2’lik, ya da 3-5-2’lik bir formatla çıkıyor. Ya da 3-4-3... Savunmanın göbeğinde üç stoper var… Dördüncüsü Serdar Saatçı da kulübede. Rosier sağ kanatta etkin. Umut Meraş da sol kanatta.   Orta alanda Necip, Josef ve Emirhan var. Kaptan Necip’le Josef’in birikimlerini biliyoruz. Genç Emirhan İlkhan, Süper Kupa finalinden sonra Süper Lig’de ilk maçına çıkıyor. İlk golünü atıyor. Rahat, enerjik, çabuk ve akıllı bir futbolcu… Üstelik yıllanmışlarda göremediğimiz bir masumiyeti de var. Bir taç atışında Alper Ulusoy topu Beşiktaş’a verirken, “Hocam benden çıkmıştı” diyor. Gökhan Gönül amcasına (!) saygı gösteriyor. Usta, başını okşuyor Emirhan’ın." (ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET)

"Öncelikle başta Önder hoca olmak üzere pandemiden mustarip herkese çok geçmiş olsun. Süper Kupa’nın kazanılması sonrası hocaya attığım tebrik mesajına cevaben Emirhan ile 11’de hem de bu kez asıl mevkisi olan ofansif merkez orta sahada devam edileceğine dair güçlü sinyaller almıştım. Halim, Serdar ve Önder hocaların takımdaki eksiklere göre kurguladığı 3-5-2’de sadece Emirhan orjinal mevkisinde santrfor rakibi Pohjanpalo ile beraber sahanın en iyisi olmakla kalmadı, Beşiktaş’a uzun süre oyun ve pozisyon üstünlüğüsağlayan da bu 3-5-2 dizilişi oldu." (ALİ ECE - FANATİK)

"Onca eksiğine rağmen, üstelik uzak bir ülkede 120 dakika oynanmış bir maçın ardında onca yol geldikten sonra hiçbir şey olmamış gibi bir ilk yarı oynayan Beşiktaş. Kuşkusuz ligin dibindeki Rize’nin de bunda etkisi vardı. Önder Karaveli olmadı, Halim Okta kenarda. Oyunda da oyuncu tercihlerindeki cürette de milim geri adım yok tersine ileri, daha ileri görüntüde bir Beşiktaş. Rize kulübesinde ise ‘’şampiyon’’ ünvanlı Hamza Hamzaoğlu… Bir takım bu kadar donanmış insanı varken çareyi neden hâlâ dışarıda arar? Düşünün bir zamanlar Beşiktaş’ı kurtarır diye para dökülen Tyler Boyd karşı takımda Güven, Emirhan, Necip, Ersin bu tarafta…" (CEM DİZDAR - FANATİK)

"Beşiktaş kadrosunun elinde kalan oyuncuları ile Rizespor’a karşı farklı ama doğru bir anlayışla sahaya çıktı. 3’lü savunma ile Umut Meraş’ın sol ön, Josef ve Necip’in göbekte beraber oynayan takım, top Rizespor’a geçtiğinde doğal olarak savunmaya çabuk geçti. Hücumda ise Emirhan ve Güven Yalçın’ın etkili oyunları Batshuayi’nin ceza sahası içerisinde çok fazla topla buluşmasını sağladı. Çok rahat 3-4 gollü bitebilecek ilk yarı Beşiktaş için tek bir penaltı golü ile bitti. Batshuayi’nin ilk yarıda karşısına dikilen Gökhan Akkan, takımını maçın içinde tutmayı başardı. Beşiktaş, 2. yarıya temposu düşük başladı. Akan oyunda pozisyon bulmakta zorlanan Rizespor, Batshuayi kaçırmaya devam ederken maçın fişini çekemeyen Beşiktaş’a duran toplardan cezayı kesmeye başladı." ( ERMAN ÖZGÜR - FANATİK)

Siyah-beyazlılar sezon başından beri sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle ideal kadrosuyla fazla saha içinde yer alamama eksikliği, son vuruş beceri eksikliği, Ersin'in yan toplardaki zafiyeti ve eksikliği, hücum ve savunmadaki oyun dengesinin eksikliği, saha içinde birlikte hareket edememe ve düşünememe eksikliği, yapılan bireysel hatalarla kaybedilen maç eksiklikleri, fiziksel olarak maçların ikinci devresinde oyundan düşmeleri ve yüksek tempolarda oyunu sürdürememe eksiklikleri. Ve en önemli de sürdürülebilir, dengeli, prensiplerini net olarak takıma hücum ve savunmada ne olacağını koyarak, bunun üzerine güçlü oyun oynayamama eksikliği; bu seneki kötü gidişatın en önemli nedenleridir. (REHA KAPSAL - FOTOMAÇ)

Maça, sisteme, oyuna ve taktiğe geçmeden önce biraz Emirhan konuşalım. Emirhan'ın performansını görünce çok mutlu oldum. Beşiktaş'ın son yıllarda yetiştirdiği en önemli yeteneklerden bir tanesi. Buna hiç şüphe yok. Maçın tamamında bu kadar kendinden emin, ne yaptığını bilerek, aldığı her topu çok doğru kullanarak ancak bu kadar sonuç odaklı oynanabilirdi. Oyun zekası var. Topa çok iyi hükmediyor, golü düşünüyor... Adam eksiltme kabiliyeti var... Cesareti var... Duran topları kullanıyor ve bunları ilk 11'de çıktığı ilk maçta yapıyor. Daha ne olsun? İzlemekten büyük keyif aldım.

(ALİ GÜLTİKEN - SABAH)

Derleyen: NTVSPOR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.