Kayserispor'u 2 - 0 yenen Beşiktaş liderliği yakaladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Beşiktaş, Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yendi; 2.5 yıl sonra Süper Lig'de liderliğe yükseldi. Siyah Beyazlılar, 3 puana 89. dakikada N'Koudou'nun penaltı ve 90+6'da Hasic'in golleriyle ulaştı.

Maça Beşiktaş, etkili başladı. Henüz 5. dakikada Atiba'nın ceza sahası sol içinden sert şutunu kaleci doğan çıkarırken; 9. dakikada Miguel Lopes'in, Kevin N'Koudou'yu düşürmesinin ardından hakem Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi. 13. dakikada Bernard Mensah'ın kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Doğan bir kez daha sahne aldı ve Siyah Beyazlılar'a gol izni vermedi. 

Siyah Beyazlılar, kaçan penaltı golünün ardından Kayserispor'a ayak uydurdu ve maç tatsız bir görüntüye büründü. İki takımın da cılız atakları sonuç vermedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi... 

İkinci yarının da büyük bir bölümünde iki takım da etkisiz kaldı. Beşiktaş, oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışırken; Kayserispor, kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. 

85. dakikada Nsakala'nın ceza sahası içinde yerde kalmasına VAR incelemesi sonrası hakem Fırat Aydınus penaltı dedi. 4 dakika sonra beyaz noktaya giden N'Koudou, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 

Maçta son sözü Hasic, 90+6'da söyledi. Beşiktaşlı oyuncu ani gelişen Beşiktaş atağında topu uzaktan kaleye gönderdi. Kalecinin de büyük hatasında meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2. 

Beşiktaş, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve 31 yaparak liderliğe yükseldi. Ligin son sırasına demir atan Kayserispor, ise 10 puanda kaldı ve galibiyet hasreti de 11 maça çıktı. 
Maçın bitiminin ardından itirazlarını sürdüren Kayserisporlu Miguel Lopez, ikinci sarı kartın ardından oyun dışı kaldı. 

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Hes Kablo Kayserispor'a konuk olan Beşiktaş, son oynadığı Demir Grup Sivasspor maçına göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yendikleri  mücadelede sahaya sürdüğü 11'de 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Rachid Ghezzal'ın yerine Josef de Souza, Rıdvan Yılmaz'ın yerine N'Sakala, Necip Uysal'ın yerine ise Larin 11'de yer aldı. 

Annesinin cenazesine katılmak için ülkesinde bulunan Vincent Aboubakar da kadroda yer almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5.' Rakiplerini çalımlayarak ilerleyen Atiba'nın sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Doğan Alemdar topu kornere çelmeyi başardı.

9.' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren N'Koudou, Lopes'in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus bu pozisyonda penaltı kararı verdi.

MENSAH PENALTIDAN YARARLANAMADI
13.' Beşiktaş penaltıdan yararlanamadı. Kazanılan penaltıyı kullanmak için topun başına Mensah geldi. Mensah'ın vuruşunda kaleci Doğan Alemdar, sağına uzanarak topu kornere çelmeyi başardı.

33.' Kayserispor atağında Lennon ile kısa paslar yaparak ceza sahasına giren Lopes, uygun pozisyonda kaleye gönderdiği şutta top Welinton'a çarpttı.

Maçın ilk devresi 0-0 berabere tamamlandı.

2. YARI76.' Nkoudou'nun, Kayserispor ceza sahası sol köşe çizgisi yakınından kullandığı serbest vuruşta Larin, altı pas sön çizgisi üzerinde kafayı vurdu. Top az farkla sağ direğin yanından auta gitti.

81.' Necip'in sağdan ceza sahasına ortasında Josef ön direkte kafayı vurdu. Top sol direğin yanından farklı şekilde auta gitti.

85.' Miguel Lopes'in, Fabrice N'Sakala'ya ceza alanı içinde yaptığı harekete hakem Fırat Aydınus VAR uyarısı sonrası penaltı dedi.

GOL: KEVİN N'KOUDOU (PENALTI)

89. Georges-Kevin N'Koudou penaltı atışı için topun başına geçti. Beşiktaşlı oyuncunun vuruşunda top ve kaleci ayrı köşeylere gitti ve Siyah Beyazlılar, 1-0 öne geçti.  

GOL: HASIC

90+6.' Ani gelişen Beşiktaş atağında, Hasic, topu ceza yayı içerisinden kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak kalecinin de hatasıyla ağlarla buluştu ve konuk ekip 2-0 öne geçti.  (Ntv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.