İran Dünya Judo Federasyonundan uzaklaştırıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İranJudoka Seyit Mollaei geçtiğimiz ay Japonya’da yapılan dünya judo şampiyonasında bazı maçları  İsrailli rakibi  Sagi Muki ile karşı karşıya gelmemek için bilerek kaybetmişti. 

Yarışmada İsrailli Muki Dünya Şampiyonu olurken, İranlı sporcu yapılan baskıları itiraf etmiş ve Judo Federasyonunun yardımı ile Almanya’ya uçarak sığınma talebinde bulunmuştu. 

Mollaei daha sonra yatığı açıklamada 2020 Tokyo Olimpiyatlarında, Olimpiyat Bayrağı altında  Göçmenler Takımında yarışacağını söyledi. 

Salı günü basına verilen yazılı açıklamada Dünya Judo Federasyonu şu ifadeyi paylaştı.

“İsrailli atletleri boykot etmek, spor değerlerine ve prensiplerimize aykırı olan  son derece ciddi bir suçtur. İran, disiplin kurulumuz hakkında kesin bir karar verilene kadar federasyondan uzaklaştırılmıştır.”

(Kaynak: Şalom)

Anahtar Kelimeler:
İranİsrailJudo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.