HİKMET ÖCAL yazdı: "Travma.."

Sevgili Okuyucularım,

Bugünkü makalemde geçen gün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan üzücü olayların analizini yapacağım. 22 yıldır Trabzon'da yaşayan, Trabzon'u ve Trabzonluları çok seven bir kişi olarak üzülerek söylüyorum ki; yaşanan olayların iki sebebi vardı.

Birincisi: Fenerbahçe'nin bir misafir takım olduğunu göz ardı eden, bu takımın oyuncularına gözü dönmüş bir şekilde eline ne geçerse fırlatan, Trabzonspor gibi güzide bir takımın taraftarı olmaya asla layık olmayan ruh hastası kişilerdir.

İkincisi de: Karşılaşmanın başından sonuna kadar sahaya atılan içi dolu su dolu pet şişeleri maçın büyük bölümünde görmezden gelen, ancak bunlar futbolculara isabet edince bir süre maçı durduran ve ne hazindir ki; o an maçı tatil etmesi gerekirken acemice devam ettiren ve ününü aslında hiç de hak etmediğini açıkça gözler önüne seren maçın hakemi Halil Umut Meler'den başkası değildir..

O akşam maçta neler olacağının emaresi maçtan bir kaç saat önce, kadın-erkek, genç- yaşlı, çoluk-çocuk şehrin meydanında yürüyüş yaparlarken, attıkları patlayıcı maddelerle ortalığı tozu dumana katan, saygısızca bu insanları tedirgin ve rahatsız eden kişilerdi. Ben bunları taraftar olarak affetmiyorum zira attıkları patlayıcı maddeler insanlara zarar verebilirdi.

Maç başlar başlamaz nasıl büyük bir kinleri varsa, ilk dakikadan itibaren, su dolu pet şişeleri, yabancı maddeleri zerre kadar yürekleri sızlamadan, kendi takımlarının oyuncuları gibi, ekmeklerini futboldan kazanan Fenerbahçeli futbolculara fırlatmaya başladılar. Oysaki şuursuzca bunu yapan bu depresif kişilerin anlayamadıkları, Fenerbahçeli futbolcuların da anne-babaları, eşleri ve çocukları olduğu gerçeğiydi. Hastalıklı ruhlarıyla, atılan yabancı maddelerin sadece futbolculara fiziksel zarar vermediğini; aynı zamanda onları ruhsal olarak çöküntüye uğrattığını ve bunu televizyonda izleyen onların ailelerinin yaşadıkları travmayı kuş beyinleriyle algılayamıyorlardı.

Fenerbahçeli kaleci Livakoviç, kalenin içinde yerde acılar içinde kıvranırken bile utanmadan, sıkılmadan bu futbolcuya küfretmeleri ve yabancı madde atmaya devam etmeleri, bu kişilerin acilen psikolojik tedavi görmeleri gerektiğini gösteriyor. Herhalde bu dengesiz kişilerin istedikleri, Livakoviç’in topu kornere tokatlamaması ve gelen şutu içeriye gol olarak buyur etmesiydi.(!)...

Öte yandan Hakem Halil Umut Meler; bir amatör küme futbol maçının hakeminin bile yapmayacağı şey olan maçı ısrarla devam ettirmesi, olayların daha da büyümesinin sebebiydi. Feyenoord'un bir maçında bir taraftarın sadece bir yabancı maddeyi sahaya fırlatması gerekçesiyle maç o an hakem tarafından tatil edilmiş ve kulübe büyük ceza verilmişti. Bu noktadan hareketle Halil Umut Meler'e şu çok önemli soruyu sormak istiyorum. Doksan dakika boyunca Fenerbahçeli futbolcuların neredeyse canına kastedecek gaddarlıkla onlara yabancı madde atan Trabzonsporlu fanatikleri durdurmanız için Fenerbahçeli futbolcuların ağır şekilde yaralanmaları mı gerekiyordu.. Bu bariz gerçeği tüm futbolseverler net bir şekilde görebiliyorken, sizin göremeyişiniz çok enteresan. Daha önce yaşadığınız ve hiç de hak etmediğiniz saldırının ruhsal etkisini henüz üzerinizden atamadığınızı görmek çok üzücü. Ancak yaptığınız hakemlik işinin gereğini bu maçta olduğu gibi yerine getiremeyecekseniz ve verdiğiniz kararlarla maçın önüne geçecekseniz, bir süre dinlenmeniz en akıllıca yol olacaktır..

Sayın Meler, Fenerbahçe 2-0 öndeyken, Trabzonspor'un cılız atakları muhtemelen bir gol bile getirmeyecekti. Fakat ne acıdır ki; siz bir süre oyuna ara verdikten sonra maçı devam ettirmeniz sebebiyle doğal olarak Fenerbahçeli futbolcular bu durumdan olumsuz etkilendiler ve daha da acısı sizin bu talihsiz kararınız yüzünden Trabzonspor iki gol buldu.

Size sormak istediğim diğer bir soru da, maçı hak ettiği gibi Fenerbahçe kazanmasaydı, o gece evde vicdanen rahat uyuyabilecek miydiniz?..

İki takımın taraftarlarının kardeşçe bir arada maç seyrettikleri günlere kavuşmak dileğiyle...

Saygı ve Sevgilerimle...

.....

Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Hikmet ÖcalTravma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.