Galatasaray Barcelona'ya evinde yenilerek Avrupa'ya veda etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Galatasaray çeyrek finale çıkma mücadelesinde evinde Barcelona'ya 2 - 1 yenilerek, Avrupa mücadelesine veda etti. Sarı kırmızılılar bu maçtaki yenilgiyle Avrupa'da bu sezon ilk kez bir maç kaybetmiş oldu.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez maç sonrası, Galatasaray'a karşı oyunu domine ettiklerini ve kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kupayı kazanmak istediklerini söyleyen Xavi, "Atmosferin nasıl olacağını biliyordum, o yüzden iyi bir karşılık verdik." dedi.

Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent,de "Oyuncuların hepsinden çok memnunum. Galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu bilerek oynadılar hepsi." şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın etkili kontra ataklarına sahne oldu. Harry Potter lakabı ile Avrupa'nın da dikkatini çeken kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'nun taşıdığı toplarla sarı kırmızılılar etkili oldu.

Marcao ve Pedri'nin golleri

Fransız forvet Bafetimbi Gomis'in ceza sahası içinde ikiye bir pozisyonda yaptığı vuruş defans oyuncusunun ayağından döndü.

Sarı kırmızılıların etkili kontralarından birinde kazanılan korneri 28. dakikada Marcao kafa ile gole çevirdi.

Gol sonrası Barcelona'nın Galatasaray kalesi önünde kalabalık şekilde kurduğu baskı ise 36. dakikada sonuç verdi.

19 yaşındaki yıldız oyuncu Pedri, rakip ceza sahası içinde 2 oyuncuyu geçerek plase bir vuruşla takımına beraberliği getiren vuruşu yaptı.

Bu gol aynı zamanda, Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın ilk yarılarda yediği ilk gol olarak da kayda geçti.

İlk yarı bu iki gol ve karşılıklı ataklarla son buldu.

İkinci yarıya Barcelona golle başladı, 48. dakikada Aubameyang ile golü buldu.

Maçı 2-1'e getiren gol öncesi Barcelona'dan kiralık Galatasaray'a gelen kaleci Inaki Pena üst üste iki vuruşu kurtardı ancak üçüncü vuruş ağlarla buluştu.

Altı dakika uzayan maçta başka gol olmadı ve Galatasaray Avrupa'ya veda etti.

Kerem Aktürkoğlu'nun vole vuruşu

KAYNAK, GETTY IMAGES

Maçtan notlar

Grubundan namağlup ve lider olarak UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'na kalan Galatasaray, Camp Nou'da oynadığı ilk ayak maçında 0-0 beraberlikle sahadan ayrılmıştı.

Maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato yönetti.

Bu sezon Avrupa kupalarında 96 takım arasında hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen tek ekip Galatasaray'dı.

Karşılaşma öncesi Başkan Burak Elmas ile Barcelona Başkanı Joan Laporta, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Müzesi'ni ziyaret etti.

Sarı kırmızılıların UEFA kupasını kazandığı kadroda yer alan efsane isimler, Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu da maç için İstanbul'a geldi.

BBC

Anahtar Kelimeler:
GSUEFAAvrupaBarcelona
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.