Galatasaray 3-0 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 37. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 3-0'lık Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı. 

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 28. ve 79. dakikalarda Nicolo Zaniolo ve 71. dakikada Mauro Icardi kaydetti. 

Icardi tarihe geçti

Bu sezon 22. golünü kaydeden Mauro Icardi, 2007/08 sezonundan bu yana Galatasaray formasıyla ilk 11 çıktığı üst üste sekiz Süper Lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

Fenerbahçe suskun kaldı

Fenerbahçe, mücadeleyi isabetli şut atamadan tamamladı. Ayrıca sarı lacivertliler, İstanbul'da oynadığı derbi maçlarda da galibiyete uzanamadan sezonu tamamladı.

Zaniolo kendi ilkini başardı

Galatasaray'ın aldığı galibiyette attığı gollerle aslan payının sahibi olan Nicolo Zaniolo, bu sezon bir lig maçında ilk kez iki gol atmayı başardı. 

Bu sonuçla birlikte Galatasray puanını 85'e yükseltti. Fenerbahçe ise 77 puanda kaldı.

15. dakikada soldan ceza sahasına sokulan Barış Alper'in ayağının içiyle uzak köşeye vuruşunda kaleci İrfan Can uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.

28. dakikada sarı-kırmızılılar öne geçti. Orta sahada Barış Alper'in kafayla indirdiği topu önüne iyi alan Zaniolo, uzun mesafe kat ederek ceza sahasına kadar sokuldu. Hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren İtalyan yıldız sol ayağıyla çok sert bir şut çıkararak fileleri havalandırdı. 

Karşılaşmanın 38. dakikasında sol kanattan Barış Alper Yılmaz ile hızlı çıkarken yaptığı ortaya arka direkte boş kalan Nicolo Zaniolo kötü bir vuruş yaptı. 

43. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Kazımcan'ın vuruşunda top uzak direğin yanından auta gitti.  

56. dakikada gelişen Galatasaray atağında Mauro Icardi golü bulamadı. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 60. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Nicolo Zaniolo rakip ceza sahasına girmek istedi. İtalyan futbolcu, Fenerbahçe savunmasında Luan Peres'in hamlesi ile yerde kaldı. Hakem Abdülkadir Bitigen, bu pozisyonun ardından Luan Peres'e kırmızı kart gösterdi. İzlemek için tıklayın!

71. dakikada gelişen Galatasaray atağında Mauro Icardi, takımının ikinci golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

79. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Nicolo Zaniolo, farkı üçe çıkaran golü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0

Stat: Nef

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Süleyman Özay, Mustafa Savranlar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson (Dk. 84 Kaan Ayhan), Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Berkan Kutlu, Torreira (Dk. 84 Mata), Zaniolo (Dk. 87 Gomis), Barış Alper Yılmaz (Dk. 73 Mertens), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 87 Yunus Akgün), Icardi

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao (Dk. 67 İsmail Yüksek), Zajc, Arda Güler (Dk. 65 Emre Mor), Rossi (Dk. 46 Osayi-Samuel), Valencia (Dk. 76 King), Batshuayi (Dk. 76 Pedro)

Goller: Dk. 28 ve 79 Zaniolo, Dk. 71 Icardi (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 61 Peres (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 12 Nelsson (Galatasaray), Dk. 36 İrfan Can Kahveci (Yedek kulübesinde), Dk. 83 Zajc, Dk. 90+1 İsmail Yüksek (Fenerbahçe)

Beinsports

Anahtar Kelimeler:
GalatasarayFenerbahçe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.