FIFA'da sular durulmuyor: Bu defa da Başkan Gianni Infantino hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak görev alan savcı Stefan Keller, Infantino ile İsviçre Başsavcısı Michael Lauber arasındaki ilişkileri inceleyecek.

Geçtiğimiz günlerde istifasını veren Başsavcı Lauber, 2015'teki FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürütmüştü.  

Görevinden istifa eden Sepp Blatter'in yerine 2016'da FIFA Başkanlığına Gianni Infantino seçilmişti.

O soruşturmada Blatter ve Platini cezalandırılmıştı.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ve eski UEFA Başkanı Michel Platini, ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla bağlantılı organizasyonlarda sekizer yıl boyunca yer almasına yasak getirilmişti.

FIFA'dan yapılan açıklamada, soruşturmanın ve verilen men cezalarının nedeni olarak Blatter tarafından Şubat 2011'de Platini'ye yapılan 2 milyon İsviçre frangı ödemenin hiçbir yazılı yasal dayanağının bulunmaması gösterilmişti.

Savcılık şimdi de Gianni Infntino hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarına el attı. FIFA'da suların durulmayacağı bekleniyor ve bakalım bu soruşturmanın sonuçları nereye varacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.