Fenerbahçe Keyifli:  Fenerbahçe: 4 - Çaykur Rizespor: 0

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Fenerbahçe, lig sonuncusu Çaykur Rizespor karşısında kendine geldi. Sarı-Lacivertliler, Mergim Berisha ve Serdar Dursun'un (3) golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'de geride kalan ilk 14 haftada beklentilerin uzağında kalan Fenerbahçe, lig sonuncusu Çaykur Rizespor'u konuk etti. Fenerbahçe, maça etkili başlarken; karşılaşma sonuna kadar oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. Topa daha fazla sahip olan ve rakip kalede daha fazla tehlikeler yaratan Sarı Lacivertliler, zaman zaman da kalesinde açıklar verdi. 5. dakikada Umar, Fenerbahçeli üç defans oyuncusuna karşın şutunu çekti, son anda Szalai topu çizgiden çıkardı ve gol izni vermedi. 

13. dakikada Berisha'nın golü geldi. Rossi'nin asistini gole çeviren Alman oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası farkı artırmak için ataklar yapan Fenerbahçe, 70'de ikinci golü buldu. Szalai'nin soldan ortasını arka direkte tamamlayan Serdar Dursun, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. 

71. Diego Rossi, organize gelişen Fenerbahçe atağında, Mesut Özil sağdan ortaya çıkardı. Gustavo'nun arkaya bıraktığı topu Diego Rossi gelişine sert vurdu ve topu 90 tabir edilen yerden ağlarla buluşturdu. Ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi. 

Baskısını artıran Fenerbahçe, 79. dakikada 3-0'ı buldu. Jose Sosa'nın Alper Potuk'tan kapıp Serdar Dursun'a kazandırdığı topu, bu oyuncu ceza yayı içerisinden çok sert bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir maçta üç gol attı. 

Maçta son sözü Serdar Dursun söyledi. Szalai'nin pasında arka direkte topu ağlarla buluşturan Serdar Dursun maçın skorunu ilan etti: Fenerbahçe, 4 - Çaykur Rizespor: 0. Serdar Dursun, 2017'nin Kasım ayında (Soldado) bu yana Fenerbahçe formasıyla hat-trick yapan ilk futbolcu oldu. 

Fenerbahçe, bu galibiyetin ardından puanını 27 yaptı ve maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Galibiyet hasreti üç maça çıkan Çaykur Rizespor ise 10 puanda ve son sırada kaldı. 

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Bu maça kadar oynadığı karşılaşmalarda 7 galibiyet 3 beraberlik alan ve 4 kez de yenik ayrılan Sarı-Lacivertliler, Çaykur Rizespor karşısına son oynadıkları Göztepe maçının ilk 11'ine göre 6 değişiklikle çıktı. Fenerbahçe maça Berke Özer, Marcel Tisserand, Kim Min-jae, Attila Szalai, Bright Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Miguel Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Diego Rossi, Mesut Özil ve Mergim Berisha 11'i ile başladı.

Teknik Direktör Vitor Pereira, 1-1 sona eren Göztepe maçında ilk 11'de şans verdiği Serdar Aziz, Meyer ve Serdar Dursun'u yedeğe çekti. Aynı karşılaşmada kart cezalısı durumuna düşen Miha Zajc ve Filip Novak'ın yanı sıra aynı mücadelede rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası alan İrfan Can Kahveci ise kadroya alınmadı. Portekizli teknik adam, bu isimlerin yerine Tisserand, Szalai, Osayi-Samuel, Gustavo, Rossi ve Berisha'yı görevlendirdi.

Çaykur Rizespor ise bu maça kadar oynadığı üç maçı kazandı, birinde berabere kaldı ve 10 karşılaşmada da sahadan yenik ayrıldı.

Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren Berisha, Sarı Lacivertliler'le ligdeki ikinci golünü attı. |

????️ MAÇTAN DAKİKALAR
1. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sağdan son çizgiye inen Ferdi Kadıoğlu'nun pasında topla buluşan Berisha'nın uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

5. dakikada Çaykur Rizespor gole yaklaştı. Pohjanpalo'nun savunmanın arkasına pasında topla buluşan Aminu Umar, ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekti. Szalai, kale çizgisinin önünde topu kafayla kornere çelerek meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

⚽️ BERISHA
13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Rossi'nin sağdan ortasında Berisha'nın altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 1-0.

❗️Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu Diego Rossi (2), aynı zamanda Mergim Berisha'nın attığı iki golde de pası veren oyuncu oldu.

34. dakikada Crespo'nun ara pasında sağ çaprazdan hızla ceza sahasına giren Rossi'nin çıkardığı şutta kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

50.' Mesut Özil'in ceza sahası sol içine gönderdiği topla Berisha buluştu. Alman oyuncunun çaprazdan vuruşunda top az farkla autta gitti.

60.' Ferdi sağ kanattan getirdiği topu penaltı noktası üzerine göndermek istedi. Defansın hatasında topla buluşan Mesut Özil, meşin yuvarlağı arkaya bıraktı. Diego Rossi bekletmeden vurdu, top sağ direğin yanından auta çıktı. 

⚽️ SERDAR DURSUN

70.' Hızlı gelişen Fenerbahçe hücumunda sol çaprazdan ceza sahasına giren Szalai, topu kale sahasına çevirdi. O bölgede Serdar Dursun sağ ayağıyla kayarak tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0. 

77.' Rossi, ceza sahası sağ içinde Serdar Dursun'un pasıyla topla buluştu. Uruguaylının, çaprazdan vuruşunda top direğin dışına vurup auta çıktı. 

⚽️ SERDAR DURSUN
79.' Jose Sosa'nın Alper'in ayağından kaptığı top Serdar Dursun'un önünde kaldı. Topla birlikte ceza sahası yayına kadar ilerleyen Serdar Dursun, kaleyi karşıdan gören noktadan sağ ayağının üstüyle çok sert vurdu, yerden giden top sol köşeden ağlarla buluştu.

⚽️ SERDAR DURSUN
Sosa'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Szalai, topu kale sahasına doğru çevirdi. O bölgede bulunan Serdar Dursun sağ ayağıyla tek vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 4-0.

Fenerbahçe: 4 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Zorbay Küçük, Ceyhun Sesigüzel, Kemal Yılmaz

Fenerbahçe: Berke Özer, Tisserand, Kim Min-jae, Szalai, Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Crespo (Dk. 62 Sosa), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 81 Nazım Sangare), Rossi (Dk. 81 Muhammed Gümüşkaya), Mesut Özil (Dk. 88 Arda Güler), Berisha (Dk. 62 Serdar Dursun)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Baiano, Selim Ay, Holmen, Cemali Sertel (Dk. 66 Alberk Koç), Dokovic (Dk. 80 Dabo), Sabo (Dk. 66 Bolasie), Boyd (Dk. 66 Remy), Boldrin, Umar, Pohjanpalo (Dk. 46 Alper Potuk)

Goller: Dk. 13 Berisha, Dk. 70, 79 ve 90 Serdar Dursun (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 9 Crespo (Fenerbahçe), Dk. 68 Bolasie (Çaykur Rizespor)

Serdar Dursun, Fenerbahçe'nin son üç golünü atarken; Sarı Lacivertliler, bu sezon ilk kez bir maçta dört gol attı. |

NTVspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.