Fenerbahçe eski teknik direktörü Mustafa Taner Güney hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Mustafa Taner Güney'in, 84 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Güney, Werner Lorant'ın ardından sarı-lacivertli takımı çalıştırmıştı.

Fenerbahçe’de 2000-2003 yılları arasında altyapı koordinatörü olarak görev yapan, 2003 yılında ise Lorant’ın ayrılmasının ardından futbol A takım teknik direktörlüğü görevinde bulunan Tamer Güney, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Fenerbahçe yayımladığı mesajda “2000-2003 yılları arasında futbol altyapımızda koordinatör olarak görev yapan, 2003 yılında Futbol A Takımımızın teknik direktörlük görevini bir süreliğine yürüten, milli takımda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda üstlendiği çeşitli görevlerle Türk futboluna önemli katkılar sağlayan Tamer Güney’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Merhum Tamer Güney'e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun mesajı ise şu şekilde:

“Türk futbolunun değerli ismi, uzun yıllar Federasyonumuzda önemli görevlerde bulunan, efsane futbol adamı Tamer Güney’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

6 Ocak 1936 yılında Bilecik’te doğan Tamer Güney; Ankaragücü, PTT, Hacettepe ve Orduspor kulüplerinin formasını giydi. Orduspor, PTT, Balıkesirspor, Kayserispor, Ankaragücü, Adanaspor, Eskişehirspor, Diyarbakırspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe’de teknik direktörlük yaptı. Güney ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe ve Etimesgut Şekerspor’da altyapı sorumluluğu görevlerini üstlendi.

Bir dönem Ümit Milli Takım’ı da çalıştıran Tamer Güney, Türkiye Futbol Federasyonu’nda Eğitim Dairesi’nde, Araştırma, Planlama, Eğitim ve Geliştirme Dairesi’nde (ARPEG) ve Futbol Gelişim Direktörlüğü’nde önemli çalışmalara imza attı. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başdanışmanlığı görevinde bulundu. Tamer Güney, futbol ile ilgili kitaplar da yazdı.

Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunan merhum Tamer Güney’e Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

TANER GÜNEY KİMDİR?

Tamer Güney, 6 Ocak 1936 yılında Bilecik'te dünyaya geldi. Tamer Güney, 1956-69 yılları arasında PTT, Hacettepe, MKE Ankaragücü takımlarında futbol oynadı. Güney, Antrenörlüğe Orduspor'da başladı. 1969-70 yıllarında burada antrenörlük yaptı. PTT, Balıkesirspor, MKE Ankaragücü, Adanaspor, Kayseri Erciyesspor gibi takımlarda çalıştırıcılık yaptı. 1985-86 sezonunda Ayvalıkgücü'nü çalıştırdı. 1990 yılında Futbol Federasyonu başdanışmanı oldu. 1995 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

Daha sonra 1 sene Gaziantep altyapısını çalıştırdı. Üç defa üst yapıya gidip geldi. 1995-2000 yılları arasında Galatasaray'ın altyapısının başına geçti. Burada Emre Belözoğlu, Fatih Akyel gibi yıldızları yetiştirdi. Fenerbahçe'de 2000-2003 yılları arasında altyapı koordinatörü olarak görev yapan, 2003 yılında ise Werner Lorant'ın ayrılmasının ardından futbol A takım teknik direktörlüğü görevinde bulundu.

2005-2006 yılında Etimesgut Şekerspor altyapısında görev aldı. 2006- 2007 sezonu başında üst yapıya çıktı. Daha sonra görevi bıraktı. Etimesgut Şekerspor alt yapısında olduğu sürede birçok oyuncu üst yapıya verdi ve yetiştiridiği gençler amatör ligde 2006-2007 sezonunda A genç Türkiye şampiyonu oldular.

84 yaşındaki eski teknik direktör Tamer Güney'in vefat haberi Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada duyuruldu. Uzun yıllar TFF'de önemli görevler üstlenen Güney'in vefar haberiyle futbol camiasına başsağlığı dileklerinde bulunuldu. (Yeniçağ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.